Kampeerauto dief aangehouden in Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Kampeerauto dief aangehouden in Barcelona
Beeld: Montseny Norte / Google Streetview

BARCELONA – De Catalaanse politie heeft in Barcelona een Bosnische man aangehouden die ervan verdacht wordt niet alleen in een kampeerauto te hebben ingebroken en persoonlijke bezittingen van de aanwezige toeristen te hebben gestolen maar ook voor  de poging tot het overrijden van de eigenaar van de kampeerauto.

Het voorval gebeurde afgelopen 6 augustus op een parkeerplaats langs de AP-7 om 5 uur ‘s morgens toen een echtpaar in de kampeerauto sliep. De camper stond geparkeerd op een plaats waar ook vaak vrachtwagens staan bij de Area de Servicio Montseny Norte gelegen aan de AP-7 snelweg.

Toen de slapende man een geluid hoorde werd hij wakker en zag hij dat een man de deur had geforceerd en de tas van de vrouw had meegenomen. De kampeerauto eigenaar twijfelde geen moment en rende achter de dief aan. 

De man wist bij de auto van de dieven te komen maar die reden zo snel weg dat de man de buitenspiegel vastpakte en zo’n 10 meter mee werd gesleurd. Uiteindelijk moest de man loslaten waarbij hij bijna overreden werd door de dieven in de vluchtende auto. 

Nadat de bestolen kampeerauto eigenaren hun verhaal hadden gedaan bij de Mossos d’Esquadra politie konden de agenten uiteindelijk de Bosnische dief aanhouden. Er wordt nog gezocht naar de andere man die in de vluchtauto zat.

De aangehouden dief werd door de rechter voorlopig op 15 augustus naar de gevangenis gestuurd in afwachting van zijn proces.

Dit is niet een losstaand feit want gedurende de zomermaanden wordt er veel ingebroken op parkeerplaatsen langs de drukke AP-7 snelweg. Dat gebeurt niet alleen bij kampeerauto’s maar ook bij andere auto’s, vaak met een buitenlands kenteken. De politie raadt altijd aan om niet op onbewaakte parkeerplaatsen langs snelwegen te overnachten omdat daar vaak wordt ingebroken.

De Area de Descanso Montseny Norte heeft een Truck Parking waar men betaald en bewaakt kan parkeren. Uit de Spaanse artikelen is niet op te maken of de kampeerauto daar geparkeerd stond of op de normale parkeerplaats.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.