Ronald Koeman nu officieel nieuwe trainer van FC Barcelona

Ronald Koeman nu officieel nieuwe trainer van FC Barcelona
Beeld: Twitter / FC Barcelona

Ronald Koeman nu officieel nieuwe trainer van FC Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Ronald Koeman is teruggekeerd naar Barcelona als hoofdtrainer van het eerste voetbalelftal van FC Barcelona. Er werd de laatste week veel gespeculeerd over de komst van Koeman om het slecht spelende Barça van de ondergang te redden en na het ontslag van Quique Setién werd duidelijk dat de Catalaanse topclub op zoek was naar een nieuwe trainer. 

De nu 57-jarige Ronald Koeman is teruggekeerd naar wat ooit zijn voetbalhuis was. Tussen 1989 en 1995 speelde Koeman in de Primera División bij FC Barcelona waar hij in zes seizoenen in totaal 264 wedstrijden speelde en 88 doelpunten maakte met het Barça shirt.

‘Sneeuwvlokje’ of ‘el héroe de Wembley’ Koeman zal in Barcelona altijd verbonden worden met de wedstrijd in 1992 toen hij in Wembley de held werd door het beslissende doelpunt te maken wat de eerste Europacup titel opleverde voor FC Barcelona door met 1-0 van het Italiaanse Sampdoria te winnen.

Deze woensdag 19 augustus wordt Koeman rond 18 uur officieel aangesteld als de hoofdtrainer van o.a. Lionel Messi die een belangrijke rol zal spelen in het ‘vernieuwde’ Barça. Koeman is gestopt als bondscoach van het Nederlandse elftal en heeft voor twee jaar tot medio 2022 een contract getekend.

Ronald Koeman moet weer illusie en hoop brengen bij FC Barcelona dat na de enorme 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League en een slecht corona-voetbalseizoen weer probeert er bovenop te komen. Koeman zal flink met de bezem door het elftal gaan vegen en veel oudgedienden met vervroegd pensioen bij Barça gaan sturen terwijl andere spelers verkocht worden om ‘verse en jonge’ spelers aan te trekken.   

Na Rinus Michels, Johan Cruijff, Louis van Gaal en Frank Rijkaard is Koeman de vijfde Nederlander die als trainer van het eerste elftal van FC Barcelona aan de slag gaat. Hij is naast Cruijff ook de tweede Nederlandse voormalige speler die als coach zal aantreden bij Barça.

Het is voor Koeman de tweede keer dat hij een Spaans elftal zal leiden. Eind oktober 2007 werd Koeman aangesteld om trainer van Valencia te worden waar hij na een niet al te succesvol seizoen in april 2008 alweer werd ontslagen waardoor zijn Spaanse trainerscarrière nog geen half seizoen duurde.

Ga naar de inhoud