Drie buitenlandse vakantiegangers overlijden door verdrinking bij strand in Salou

Drie buitenlandse vakantiegangers overlijden door verdrinking bij strand in Salou
Beeld: Video screenshot

Drie buitenlandse vakantiegangers overlijden door verdrinking bij strand in Salou

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het Els Capelláns strand in de populaire kustplaats Salou aan de Costa Dorada heeft het leven opgeëist van drie personen. In eerste instantie overleden een 60-jarige en 46-jarige man en kon een 15-jarige jongen levend naar het ziekenhuis in Tarragona worden gebracht maar ook hij overleed op vrijdag. 

Op donderdag was net de rode vlag gehesen bij het Els Capelláns strand in Salou aan de Costa Dorada. De reden was de wilde zee waardoor er hoge golven waren en op het moment van verdrinking werd de gele vlag veranderd naar de rode vlag. Op dat moment bevonden zich drie personen bij de rotsen en die hadden moeilijkheden.

Twee Roemeense mannen van 60 en 46 jaar kwamen door verdrinking om het leven terwijl een 15-jarige jongen levend uit de zee gehaald kon worden. Meteen werd de jongen met een helikopter naar het ziekenhuis in Tarragona gebracht maar daar overleed hij op vrijdag alsnog.

De overleden personen zijn familieleden, een vader, zijn zoon en een oom. Alledrie konden ze uit het water gehaald worden maar de oudere mannen overleden ter plaatse en de jongen een dag later in het ziekenhuis. Op het moment van overlijden waren er strandwachten aanwezig op het strand, zij konden de mannen uit het water halen maar niet meer reanimeren. De politie onderzoekt wat er gebeurd is.

In heel Spanje zijn dit jaar (2022) tot 18 augustus al meer mensen door verdrinking om het leven gekomen dan in heel 2021. Vorig jaar overleden 260 personen door verdrinking in de zee, rivieren, meren en zwembaden. Dat aantal is op 18 augustus 2022 al bereikt waarbij men voorspeld dat dit jaar met 400 verdrinkingsdoden afgesloten kan worden.

Ga naar de inhoud