Vliegtickets naar Spanje gaan vanaf deze winter duurder worden

Vliegtickets naar Spanje gaan vanaf deze winter duurder worden
Beeld: Canva

Vliegtickets naar Spanje gaan vanaf deze winter duurder worden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als je nog van plan bent om deze winter naar Spanje te vliegen of alvast vluchten wilt boeken voor volgend jaar lente of zomer, wees er dan snel bij want de vliegtickets zullen straks veel duurder worden. De redenen voor deze enorme prijsstijging zijn onder andere de hogere brandstofprijzen, belastingen en extra kosten en de dollarkoers.

Als je binnen Europa wilt vliegen zoals van Nederland of België naar Spanje of andersom dan kan dat volgens de reisbranche al snel om tientallen euro’s meer gaan. Vlieg je buiten Europa dan kan een vliegticket zelfs honderden euro’s duurder zijn. Over het algemeen verwacht de reisbranche prijsstijgingen van 10% tot 20%. 

Volgens de Nederlandse kranten zullen vliegtickets duurder worden vanwege de verhoogde vliegtaks van 8 naar 24 euro, de verhoging van havengelden die bij Schiphol 37% duurder zijn geworden en de kerosine die nu veel duurder is met een olieprijs die 50% steeg.

Tot nu toe zijn de vliegtickets niet sterk in prijs gestegen omdat brandstof al vaak van tevoren groot ingekocht wordt. Maar als de luchtvaartmaatschappijen opnieuw brandstof moeten kopen verandert de zaak.

Eerder meldde Ryanair ook al dat het vliegen met spotgoedkope vliegtickets voorbij is. De kosten zijn te hoog geworden waardoor tickets van 1,99 of 9,99 euro niet meer haalbaar zijn.

Ga naar de inhoud