Search
menu
Search

De waterval in Teruel die de aandacht trok van ‘National Geographic’

De waterval in Teruel die de aandacht trok van ‘National Geographic’
Beeld: Turismo Sierra de Albarracín / web

De waterval in Teruel die de aandacht trok van ‘National Geographic’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – Spanje is natuurlijk een van Europa’s toeristische bestemmingen bij uitstek. Dat het land regelmatig de internationale pers haalt, hoeft dus niet te verbazen. Het gerenommeerde tijdschrift stipte onder meer een waterval in Teruel aan als 1 van de 25 mooiste routes van het land. Onderaan dit artikel is een video van de waterval te zien.

Aan bezienswaardigheden geen gebrek in Aragón. Veel van onze lezers vonden een thuis in het Noorden van de autonome regio, maar ook in het Zuiden is heel wat te zien. Tijdens deze tijd van het jaar is de aanwezigheid van water gewoonlijk een vereiste in elke dagplanning. Of dat nu in de vorm van een rivier, een meer of een waterval is.

In haar laatste nummer wijdde het tijdschrift National Geographic aandacht aan 25 Spaanse routes die een geslaagde dag verzekeren. Een van die routes was die die langs de waterval (cascada) van Calomarde leidt. Die waterval ligt in de Sierra de Albarracín en is in de volksmond gekend als de cascada Batida of Molino Viejo. 

Het gaat om een waterval van 20 meter hoog die deel uitmaakt van de rio Blanco, een rivier die later uitmondt in de grotere Guadalaviar. Vooral in de winter, wanneer een deel van de waterval bevroren is, is de Cascada Batida erg indrukwekkend.Bovendien ligt net naast de waterval een blokhut die open is voor het publiek. Je kan er terecht om gratis de nacht door te brengen. Verwacht heel weinig luxe; de blokhut is een gebouw zonder meubels met in de hoek een open haard, maar wel gegarandeerd een unieke nacht voor wie van kamperen houdt.

In de buurt van de waterval ligt het dorp Albarracín, een dorp dat bekend staat als een van de mooiste dorpen van Spanje.

waterval2
Beeld: Enrique Matías Sánchez / Wikimedia
Ga naar de inhoud