Search
menu
Search

De Kasbah in Playa del Inglés moet plaatsmaken voor nieuw winkelcentrum

De Kasbah in Playa del Inglés moet plaatsmaken voor nieuw winkelcentrum
Beeld: via Google Maps / screenshot

De Kasbah in Playa del Inglés moet plaatsmaken voor nieuw winkelcentrum

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Kasbah in Playa del Inglés, San Bartolomé de Tirajana, staat op het punt om een grootschalige renovatie van het complex te starten. De voorzitter geeft aan dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn. Er wordt een investering van naar schatting 18 tot 20 miljoen euro verwacht om het oude centrum, dat dateert uit de late jaren 60, te slopen en een moderner, toegankelijk gebouw te realiseren, met een sterke nadruk op het nachtleven en discotheken.

Voor de financiering van dit ambitieuze plan doen ze een beroep op krachtige investeerders, voornamelijk grote winkelketens die een plek zoeken in wat voorheen bekend stond als de gouden strook van het toeristische zuiden. Deze strook is nu veranderd in een negatieve factor die de reputatie van de locatie aantast. Terwijl de ‘Kasbah’ standhoudt, lijdt het winkelcentrum ‘Metro’ onder verval en verwaarlozing, en is ‘Plaza’ gesloten en verzegeld door gemeentelijk bevel. ‘Yumbo’ lijkt de grote winnaar te zijn want dit winkelcentrum met ruim 200 bedrijven dat in de jaren 80 werd gebouwd heeft het overleefd dankzij het LGTBIQ-toerisme zoals de Gay Pride, Winter Pride, de vele Drag Queen shows en de carnavalsfeesten.

Gerenommeerde bedrijven in de levensmiddelendistributie zijn op zoek naar een locatie in Playa del Inglés. Echter, het ontbreken van beschikbare terreinen heeft hen tot dusver belemmerd. Daarom wordt de mogelijke sloop van de ‘Kasbah’ of de al geplande sloop van de ‘Metro’ gezien als een uitgelezen kans. De wethouder van de Ruimtelijke Ordening in San Bartolomé de Tirajana bevestigt dit. Ook al is hij niet volledig op de hoogte van de plannen van de Kasbah-gemeenschap, hij gelooft dat ze de nodige financiële steun zullen krijgen. Er zijn namelijk tal van investeerders die regelmatig vragen naar vestigingsmogelijkheden in dit toeristische centrum.

Deze bedrijven hebben eerder geprobeerd voet aan de grond te krijgen in stedelijke gebieden zoals Maspalomas Costa Canaria, in woonwijken zoals El Tablero, of als onderdeel van nieuwe stadsontwikkelingen zoals in El Hornillo naast Sonnenland. Echter, deze benadering kan een langzamer proces zijn en brengt hen uiteindelijk niet waar ze willen zijn, namelijk in een toeristische zone.

Ga naar de inhoud