23,8 miljoen euro voor 146 dagen zonder regering in Spanje

23,8 miljoen euro voor 146 dagen zonder regering in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Aanstaande 23 september zal de XIII regeerperiode aan een einde komen nu de demissionaire premier Pedro Sánchez voor de tweede keer in zijn korte politieke carrière parlementsverkiezingen heeft aangekondigd voor 10 november. Van de laatste verkiezingen op 28 april tot 23 september (de dag dat het parlement wordt ontbonden) zijn er 146 dagen die voorbij zijn gegaan zonder regering met slechts 14 dagen dat er een parlementaire activiteit was en 0 wetten die zijn aangenomen. 

Deze 146 dagen zonder regering hebben de Spaanse en internationale belastingbetalers zo’n 23,8 miljoen euro gekost. Persbureau Newtral heeft een opsomming geplaatst waarbij opvalt dat er 16,28 miljoen euro werd uitgegeven aan salarissen voor de parlementariërs en senatoren die gedurende al deze tijd eigenlijk niets hebben gedaan want er waren slechts 14 dagen dat men verplicht was aanwezig te zijn. 

Er werd tevens zo’n 6,5 miljoen euro uitgegeven aan subsidies en financiële steun aan parlementaire groepen terwijl er zo’n 500.000 euro werd uitgegeven aan reizen van de parlementsleden. Dan heeft men ook nog eens 504.000 euro uitgegeven aan de aanschaf van iPads en iPhones voor de parlementariërs die nu terug moeten worden gegeven. 

Omdat er nieuwe verkiezingen, de vierde in vier jaar tijd, zijn aangekondigd zal de Spaanse staat ook tussen de 120 en 130 miljoen euro uitgeven aan de kosten rondom deze verkiezingen. Deze kosten zijn geschat op de kosten die gemaakt werden bij de vorige verkiezingen in mei.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rob

Nog steeds een lachertje in vergelijking met België, dat met afstand het wereldrecord in handen heeft. Grote woorden, als “schandalig” kunnen dus beter even achterwege gelaten worden.

D

schandalig en blijft maar duren….
beter gewoon stemmen zonder al die affiches en bijeenkomsten.
En dat geld wat ze daarmee uitsparen aan de gebieden geven die getroffen zijn door het vele water!!

leo

Tja en dan krijgen we vrijwel de zelfde uitslag en begint de hele soap weer overnieuw. Kost klauwen met geld maar daar hoor je niemand over.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.