23,8 miljoen euro voor 146 dagen zonder regering in Spanje

23,8 miljoen euro voor 146 dagen zonder regering in Spanje
Beeld: 123rf

23,8 miljoen euro voor 146 dagen zonder regering in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Aanstaande 23 september zal de XIII regeerperiode aan een einde komen nu de demissionaire premier Pedro Sánchez voor de tweede keer in zijn korte politieke carrière parlementsverkiezingen heeft aangekondigd voor 10 november. Van de laatste verkiezingen op 28 april tot 23 september (de dag dat het parlement wordt ontbonden) zijn er 146 dagen die voorbij zijn gegaan zonder regering met slechts 14 dagen dat er een parlementaire activiteit was en 0 wetten die zijn aangenomen. 

Deze 146 dagen zonder regering hebben de Spaanse en internationale belastingbetalers zo’n 23,8 miljoen euro gekost. Persbureau Newtral heeft een opsomming geplaatst waarbij opvalt dat er 16,28 miljoen euro werd uitgegeven aan salarissen voor de parlementariërs en senatoren die gedurende al deze tijd eigenlijk niets hebben gedaan want er waren slechts 14 dagen dat men verplicht was aanwezig te zijn. 

Er werd tevens zo’n 6,5 miljoen euro uitgegeven aan subsidies en financiële steun aan parlementaire groepen terwijl er zo’n 500.000 euro werd uitgegeven aan reizen van de parlementsleden. Dan heeft men ook nog eens 504.000 euro uitgegeven aan de aanschaf van iPads en iPhones voor de parlementariërs die nu terug moeten worden gegeven. 

Omdat er nieuwe verkiezingen, de vierde in vier jaar tijd, zijn aangekondigd zal de Spaanse staat ook tussen de 120 en 130 miljoen euro uitgeven aan de kosten rondom deze verkiezingen. Deze kosten zijn geschat op de kosten die gemaakt werden bij de vorige verkiezingen in mei.  

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.