skip to Main Content
23,8 miljoen euro voor 146 dagen zonder regering in Spanje
123rf

23,8 miljoen euro voor 146 dagen zonder regering in Spanje

MADRID – Aanstaande 23 september zal de XIII regeerperiode aan een einde komen nu de demissionaire premier Pedro Sánchez voor de tweede keer in zijn korte politieke carrière parlementsverkiezingen heeft aangekondigd voor 10 november. Van de laatste verkiezingen op 28 april tot 23 september (de dag dat het parlement wordt ontbonden) zijn er 146 dagen die voorbij zijn gegaan zonder regering met slechts 14 dagen dat er een parlementaire activiteit was en 0 wetten die zijn aangenomen. 

Deze 146 dagen zonder regering hebben de Spaanse en internationale belastingbetalers zo’n 23,8 miljoen euro gekost. Persbureau Newtral heeft een opsomming geplaatst waarbij opvalt dat er 16,28 miljoen euro werd uitgegeven aan salarissen voor de parlementariërs en senatoren die gedurende al deze tijd eigenlijk niets hebben gedaan want er waren slechts 14 dagen dat men verplicht was aanwezig te zijn. 

Er werd tevens zo’n 6,5 miljoen euro uitgegeven aan subsidies en financiële steun aan parlementaire groepen terwijl er zo’n 500.000 euro werd uitgegeven aan reizen van de parlementsleden. Dan heeft men ook nog eens 504.000 euro uitgegeven aan de aanschaf van iPads en iPhones voor de parlementariërs die nu terug moeten worden gegeven. 

Omdat er nieuwe verkiezingen, de vierde in vier jaar tijd, zijn aangekondigd zal de Spaanse staat ook tussen de 120 en 130 miljoen euro uitgeven aan de kosten rondom deze verkiezingen. Deze kosten zijn geschat op de kosten die gemaakt werden bij de vorige verkiezingen in mei.  

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Nog steeds een lachertje in vergelijking met België, dat met afstand het wereldrecord in handen heeft. Grote woorden, als “schandalig” kunnen dus beter even achterwege gelaten worden.

  2. schandalig en blijft maar duren….
    beter gewoon stemmen zonder al die affiches en bijeenkomsten.
    En dat geld wat ze daarmee uitsparen aan de gebieden geven die getroffen zijn door het vele water!!

  3. Tja en dan krijgen we vrijwel de zelfde uitslag en begint de hele soap weer overnieuw. Kost klauwen met geld maar daar hoor je niemand over.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken