Aantal ‘ninis’ op laagste niveau sinds de crisis in Spanje

Aantal ‘ninis’ op laagste niveau sinds de crisis Spanje
Beeld: 123rf

Aantal ‘ninis’ op laagste niveau sinds de crisis in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal ‘ninis’ in Spanje is volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) op het laagste niveau gekomen sinds de economische crisis die in 2008 begon. Iemand wordt in Spanje als een ‘nini’ gezien als deze niet werkt (NI trabaja) en niet studeert (NI estudia). In het Nederlands zou men zo iemand kunnen omschrijven als een bankzitter.

Op dit moment zijn er volgens de enquête Encuesta de Población Activa over het tweede trimester 1.004.700 jongeren tussen 16 en 29 jaar die ‘nini’ zijn en dus niet werken en niet studeren. Dat is volgens het INE 51.700 jongeren minder dan het eerste trimester van 2019 en het laagste cijfer sinds de economische crisis die in 2008 begon en zelfs lager dan het aantal ‘ninis’ ini 2005.

Daar tegenover staan de zogenaamde ‘sisis’ ofwel de jongeren tussen 16 en 29 jaar die werken en studeren tegelijk waarvan er volgens het INE 702.200 zijn in Spanje. Het aantal jongeren dat werkloos is in het tweede trimester dit jaar is met 2.100 personen gedaald ten opzichte van het eerste trimester en is blijven hangen op 506.700 werkloze jongeren, een 34,9%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.