Consulair team Nederlandse ambassade 14 en 15 oktober in Barcelona

Consulair team Nederlandse ambassade 14 en 15 oktober in Barcelona
Beeld: Archieffoto

MADRID – Het consulair team van de Ambassade in Madrid trekt ook dit jaar weer het land in om in de regio waar veel Nederlanders wonen de aanvraag van reisdocumenten te regelen. Paspoortaanvragen in Spanje dienen normaliter op afspraak op de Ambassade in Madrid te worden ingediend. Maar net als in voorgaande jaren vaardigt de Ambassade Madrid Consulaire Teams naar diverse regio’s voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart). 

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 14 en 15 oktober Barcelona om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven tot 29 september via deze link. Daarna ontvangt de aanvrager zo snel mogelijk een bericht of men in aanmerking komt en waar en wanneer men wordt verwacht in Barcelona. Houdt er rekening mee dat indien noddzakelijk een medische verklaring gevraagd kan worden.

LET OP: Indien het aantal geïnteresseerden hoger is dan het aantal mensen dat geholpen kan worden, dan zal het consulaat een selectie moeten maken.

Op 25 en 26 maart werden reeds de Balearen bezocht en op 7, 8 en 9 mei de Canarische Eilanden gevolgd door 11 en 12 juni in La Nucía aan de Costa Blanca. Na het bezoek op 14 en 15 oktober in Barcelona is begin november ook Málaga aan de beurt.

Niet voor iedereen

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt diverse plaatsen in Spanje om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS. Ook kun je bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aanschaffen en laten invullen door de behandelend arts.

Nederlanders die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen kunnen ook contact opnemen met de ambassade. Je kunt jouw interesse kenbaar maken door een e-mailbericht naar de consulaire afdeling te sturen. In dit mailbericht dien je, naast de hierboven vermelde medische verklaring, de documenten te overleggen zoals vermeld op de website van Nederland Wereldwijd.

Als je met aantoonbare medische redenen niet kunt reizen, dan kun je er ook voor kiezen een verzoek in te dienen voor een Nederlandse Identiteitskaart op afstand/per post. Hiervoor kun je per e-mail een aanvraag indienen.

Ter informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de vertrekhal 1 op Schiphol en bij diverse Nederlandse (grens) gemeenten (Bergeijk, Bergen op Zoom, Breda, Den Haag, Echt-Susteren, Enschede, Maastricht, Montferland, Oldambt, Sluis en Venlo).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

8
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Lenneke

Als er ooit iets belachelijks is verzonnen door een of ander ambtenaar die niks anders te doen had, dan is het wel het sluiten van consulaten. Torremolinos had een perfect consulaat met zeer capabele mensen! De costa del sol herbergt giga veel Nederlanders, die nu allemaal naar Madrid moeten voor veel geld. Niet iedereen kan zich dat permitteren en bovendien zijn er veel Nederlanders die helemaal niet meer naar Nederland gaan, dus die paar grenssteden slaan ook nergens op! Het is een grote schande, dat het kabinet niet na kan denken!

Marian

Ben blij te lezen dat het ook mogelijk in de grensgemeenten in NL een paspoort aan te vragen. Als ik naar NL ga, ga ik naar Den Haag. En Den Haag zou dus een grensgemeente zijn? Waar in Den Haag kun je een paspoort aanvragen? Ook lijkt het me handig om in NL pasfoto’s te laten maken in verband met de eisen die gesteld worden aan die foto’s. Ik vraag me af of een Spaanse fotograaf daarvan op de hoogte is?

hjs

Wat een gemier zeg, met die ambassade. Vroeger ging je even naar Barcelona, formuliertje invullen, ouwe paspoort inleveren en na een paar dagen je nieuwe ophalen. Gelukkig ga ik eens per jaar op familiebezoek in Nederland. Heb twee jaar geleden in Breda een nieuw paspoort aangevraagd. Na twee dagen kon ik het afhalen. Vlotjes geregeld. Als ik naar Madrid zou moeten ben ik een dag erheen kwijt, hotelovernachting, eten, reis terug enz. Wat dat niet kost! Denk dat het goedkoper is even naar Nederland te vliegen en het daar te regelen……

Piet Paëlla

JHS, goed gedaan !

Piet Paëlla

sorry….HJS bedoel ik.

Piet Paëlla

Het is absurd dat gedoe met die paspoorten voor Nederlanders.
Ook ik heb de dure trip naar die weinig calvinistische Trump-tower in Madrid moeten maken voor het aanvragen van een (duur) business paspoort.
Alleen al de kwaliteit pasfoto die men wenst, was een écht avontuur waar ik te lang mee bezig was.
Als ik in 2027 weer die gang van meer dan 1000 km zal moeten maken, dan wordt ik van te voren liever Spanjaard…..

Rob

Niet naar Madrid kunnen reizen maar wel naar Barcelona? Het is een belachelijke bezuinigingsmaatregel van de Nederlandse regering geweest. Per post is een zeer beperkte mogelijkheid. Naar de aangewezen Nederlandse gemeenten reizen biedt geen soelaas. Hetzelfde verhaal geldt dan.

emma c.

Inderdaad, een beetje dom.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.