Search
menu
Search

Consulair team Nederlandse ambassade 14 en 15 oktober in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Consulair team Nederlandse ambassade 14 en 15 oktober in Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het consulair team van de Ambassade in Madrid trekt ook dit jaar weer het land in om in de regio waar veel Nederlanders wonen de aanvraag van reisdocumenten te regelen. Paspoortaanvragen in Spanje dienen normaliter op afspraak op de Ambassade in Madrid te worden ingediend. Maar net als in voorgaande jaren vaardigt de Ambassade Madrid Consulaire Teams naar diverse regio’s voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart). 

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 14 en 15 oktober Barcelona om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven tot 29 september via deze link. Daarna ontvangt de aanvrager zo snel mogelijk een bericht of men in aanmerking komt en waar en wanneer men wordt verwacht in Barcelona. Houdt er rekening mee dat indien noddzakelijk een medische verklaring gevraagd kan worden.

LET OP: Indien het aantal geïnteresseerden hoger is dan het aantal mensen dat geholpen kan worden, dan zal het consulaat een selectie moeten maken.

Op 25 en 26 maart werden reeds de Balearen bezocht en op 7, 8 en 9 mei de Canarische Eilanden gevolgd door 11 en 12 juni in La Nucía aan de Costa Blanca. Na het bezoek op 14 en 15 oktober in Barcelona is begin november ook Málaga aan de beurt.

Niet voor iedereen

Het consulair team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt diverse plaatsen in Spanje om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart.

Deze mogelijkheid is in principe bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen. Dit kan men aantonen door middel van een medische verklaring. De medische verklaring dient te zijn opgesteld door een arts verbonden aan het INSS. Ook kun je bij de apotheek een Certificado Medico Oficial aanschaffen en laten invullen door de behandelend arts.

Nederlanders die door bijzondere omstandigheden de reis naar Madrid niet kunnen ondernemen kunnen ook contact opnemen met de ambassade. Je kunt jouw interesse kenbaar maken door een e-mailbericht naar de consulaire afdeling te sturen. In dit mailbericht dien je, naast de hierboven vermelde medische verklaring, de documenten te overleggen zoals vermeld op de website van Nederland Wereldwijd.

Als je met aantoonbare medische redenen niet kunt reizen, dan kun je er ook voor kiezen een verzoek in te dienen voor een Nederlandse Identiteitskaart op afstand/per post. Hiervoor kun je per e-mail een aanvraag indienen.

Ter informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de vertrekhal 1 op Schiphol en bij diverse Nederlandse (grens) gemeenten (Bergeijk, Bergen op Zoom, Breda, Den Haag, Echt-Susteren, Enschede, Maastricht, Montferland, Oldambt, Sluis en Venlo).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?