Diefstallen en muggen in overstroomde gebieden Alicante (2019)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

ALICANTE – Na diverse dagen overstromingen en ondergelopen woningen waarbij inwoners veel tot bijna alles zijn kwijtgeraakt, komen er nu twee andere problemen bij. De temperaturen zijn hoog en dus komen er door het stilstaand water veel muggenplagen bij terwijl dieven het gemunt hebben op de huisraad van de overstroomde en vernielde woningen in de Vega Baja regio in Alicante.

Inwoners van diverse gemeenten in de Vega Baja regio in de provincie Alicante hebben gemeld dat dieven huisraad hebben meegenomen en ook in bars hebben gestolen. Terwijl inwoners hun spullen op straat zetten om de woningen watervrij te maken en schoon te maken, maken dieven gebruik van deze situatie om huisraad te stelen.

Volgens de lokale krant zijn er bij de politie geen officiële meldingen binnengekomen maar op de televisie en diverse andere media wordt melding gedaan van diefstallen. In verschillende gemeenten zijn inwoners begonnen om in groepen op straat te surveilleren om diefstallen te voorkomen.

Ondanks dat er geen meldingen zijn binnengekomen bij de lokale politie heeft men toch een dertigtal agenten die de door het noodweer getroffen wijken controleren.

Muggen

Na de overstromingen staan weilanden, woningen, straten, pleinen en parkeerplaatsen nog steeds blank en dat water is een broeinest voor muggen. De hoge temperaturen na het noodweer zorgen ervoor dat er meer muggen zijn of kunnen komen. Daarom nemen de gemeenten maatregelen door op verschillende plaatsen het water te behandelen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

12
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
mar

Beste P. Stil,
U begrijpt peter hendriks niet, hij vindt het lezen leuk, niet de ellende van die mensen.
Dat vinden we hier allemaal erg volgens mij, zoveel schade, etc.

P. Stil

Beste mar, het is best mogelijk dat ik hem niet goed begrepen heb maar over dit soort ellende maak je geen grapjes. Vooral zijn antwoord op mijn simpele vragen was ronduit beledigend. Normaal ga ik dit soort discussies uit de weg. Helaas zijn deze gebeurtenissen zeer ingrijpend voor enkele van mijn kennissen en vrienden en dan verwacht ik niet dat daar bovenop nog met mijn naam gespot wordt en volkomen verkeerde aannames gedaan worden en opgeschreven over mijn, niet door mij genoemde, intenties. Ook dat, mag ik aannemen, zult u gelezen hebben.
M.vr.gr. P. Stil, Albir.

Eric

Er valt een punt van te maken dat het plegen van diefstallen / inbraken in rampsituaties standaard extra zwaar bestraft wordt, analoog aan het gebruik van geweld tegen hulpverleners.

x2 tot x3 dus en publiekeljjk ten schande maken dus gezicht op TV

Heere

In dit geval zou het inzetten van drones door de politie wel eens heel nuttig kunnen zijn…..

Peter Hendriks

in NL hebben ze ‘n lokfiets…(fiets met chip erin tegen diefstal) misschien moet de politie tussen de meubeltjes van deze mensen een paar “lokmeubeltjes”plaatsen…. 🙂 Maar dat zal niet zo eenvoudig zijn….ach, mijn verhaaltje slaat nergens op, maar ik vind het telkens leuk om deze vertaalde pagina’s te lezen, ga zo door!

leo

Een lok TV, zou wat zijn zeg 🙂 Maar het zou echt kunnen helpen om dieven te pakken. In de UK leggen ze laptops in auto´s die ze op kunnen sporen om dieven te pakken en dat blijkt ook een succes te zijn. Want je moet gewoon met je tengels van andermans spullen afblijven.

Eddy

Zo een lokfiets is inderdaad een goed idee.Maar wat ik nog beter vindt klinkt wreed maar kap het hand eraf van zo een vuile dief in plaats van hun te bepamperen.Stelen is een van de ergste dingen.Omdat ze geen straf krijgen vindt men stelen tegenwoordig heel normaal.

P. Stil

Heeft meneer Peter Hendriks nagedacht wat hij schrijft. Er is niets leuks aan, waar zit uw verstand?

peter hendriks

P STIL…..hou u bij uw achternaam…wees STIL!!!!! u vind aan het lezen van deze pagina”s niets aan, maar u bent ze dus wel aan het lezen…..is dat niet vreemd? u heeft zelfs tijd om nog ‘n reactie toe te voegen….terwijl u uw tijd dus beter kan vullen met wat anders….maar vertel….Welke berichten die hier vertaald worden voor ons in het Nederlands vind u niks???…
ach nee, vertel maar niet….zonde van mijn tijd is dat dan weer, ik besteed die liever aan het lezen van
de leuke berichten hier!

P. Stil

Geachte hr. Hendriks, u trapt open deuren in met mijn naam en verder is het is dom gezwets. Alles waar u mij van beticht staat niet in mijn tekst dan alleen een vraag die u kennelijk flink geraakt heeft. Veel plezier met genieten van andermans ellende.

Eddy

Hoi P.Stil Vond zelf eerlijk gezegd niets verkeerd aan de reactie van Peter in tegendeel zelfs informatief en een beetje grappig anders dan anders en begrijp niet waarom je boze reactie.

P. Stil

Beste Eddy, dhr. Hendriks maakt grapjes over een zeer ernstige situatie en vind het nog leuk om te lezen ook. De mensen waar hij het over heeft zitten in zeer grote problemen en dat is absoluut niet leuk. Help ze liever. Vr.gr. P. Stil

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.