skip to Main Content
Diefstallen en muggen in overstroomde gebieden Alicante
Diario Información

Diefstallen en muggen in overstroomde gebieden Alicante

ALICANTE – Na diverse dagen overstromingen en ondergelopen woningen waarbij inwoners veel tot bijna alles zijn kwijtgeraakt, komen er nu twee andere problemen bij. De temperaturen zijn hoog en dus komen er door het stilstaand water veel muggenplagen bij terwijl dieven het gemunt hebben op de huisraad van de overstroomde en vernielde woningen in de Vega Baja regio in Alicante.

Inwoners van diverse gemeenten in de Vega Baja regio in de provincie Alicante hebben gemeld dat dieven huisraad hebben meegenomen en ook in bars hebben gestolen. Terwijl inwoners hun spullen op straat zetten om de woningen watervrij te maken en schoon te maken, maken dieven gebruik van deze situatie om huisraad te stelen.

Volgens de lokale krant zijn er bij de politie geen officiële meldingen binnengekomen maar op de televisie en diverse andere media wordt melding gedaan van diefstallen. In verschillende gemeenten zijn inwoners begonnen om in groepen op straat te surveilleren om diefstallen te voorkomen.

Ondanks dat er geen meldingen zijn binnengekomen bij de lokale politie heeft men toch een dertigtal agenten die de door het noodweer getroffen wijken controleren.

Muggen

Na de overstromingen staan weilanden, woningen, straten, pleinen en parkeerplaatsen nog steeds blank en dat water is een broeinest voor muggen. De hoge temperaturen na het noodweer zorgen ervoor dat er meer muggen zijn of kunnen komen. Daarom nemen de gemeenten maatregelen door op verschillende plaatsen het water te behandelen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Beste P. Stil,
  U begrijpt peter hendriks niet, hij vindt het lezen leuk, niet de ellende van die mensen.
  Dat vinden we hier allemaal erg volgens mij, zoveel schade, etc.

  1. Beste mar, het is best mogelijk dat ik hem niet goed begrepen heb maar over dit soort ellende maak je geen grapjes. Vooral zijn antwoord op mijn simpele vragen was ronduit beledigend. Normaal ga ik dit soort discussies uit de weg. Helaas zijn deze gebeurtenissen zeer ingrijpend voor enkele van mijn kennissen en vrienden en dan verwacht ik niet dat daar bovenop nog met mijn naam gespot wordt en volkomen verkeerde aannames gedaan worden en opgeschreven over mijn, niet door mij genoemde, intenties. Ook dat, mag ik aannemen, zult u gelezen hebben.
   M.vr.gr. P. Stil, Albir.

 2. Er valt een punt van te maken dat het plegen van diefstallen / inbraken in rampsituaties standaard extra zwaar bestraft wordt, analoog aan het gebruik van geweld tegen hulpverleners.

  x2 tot x3 dus en publiekeljjk ten schande maken dus gezicht op TV

 3. in NL hebben ze ‘n lokfiets…(fiets met chip erin tegen diefstal) misschien moet de politie tussen de meubeltjes van deze mensen een paar “lokmeubeltjes”plaatsen…. 🙂 Maar dat zal niet zo eenvoudig zijn….ach, mijn verhaaltje slaat nergens op, maar ik vind het telkens leuk om deze vertaalde pagina’s te lezen, ga zo door!

  1. Een lok TV, zou wat zijn zeg 🙂 Maar het zou echt kunnen helpen om dieven te pakken. In de UK leggen ze laptops in auto´s die ze op kunnen sporen om dieven te pakken en dat blijkt ook een succes te zijn. Want je moet gewoon met je tengels van andermans spullen afblijven.

  2. Zo een lokfiets is inderdaad een goed idee.Maar wat ik nog beter vindt klinkt wreed maar kap het hand eraf van zo een vuile dief in plaats van hun te bepamperen.Stelen is een van de ergste dingen.Omdat ze geen straf krijgen vindt men stelen tegenwoordig heel normaal.

   1. P STIL…..hou u bij uw achternaam…wees STIL!!!!! u vind aan het lezen van deze pagina”s niets aan, maar u bent ze dus wel aan het lezen…..is dat niet vreemd? u heeft zelfs tijd om nog ‘n reactie toe te voegen….terwijl u uw tijd dus beter kan vullen met wat anders….maar vertel….Welke berichten die hier vertaald worden voor ons in het Nederlands vind u niks???…
    ach nee, vertel maar niet….zonde van mijn tijd is dat dan weer, ik besteed die liever aan het lezen van
    de leuke berichten hier!

    1. Geachte hr. Hendriks, u trapt open deuren in met mijn naam en verder is het is dom gezwets. Alles waar u mij van beticht staat niet in mijn tekst dan alleen een vraag die u kennelijk flink geraakt heeft. Veel plezier met genieten van andermans ellende.

   2. Hoi P.Stil Vond zelf eerlijk gezegd niets verkeerd aan de reactie van Peter in tegendeel zelfs informatief en een beetje grappig anders dan anders en begrijp niet waarom je boze reactie.

    1. Beste Eddy, dhr. Hendriks maakt grapjes over een zeer ernstige situatie en vind het nog leuk om te lezen ook. De mensen waar hij het over heeft zitten in zeer grote problemen en dat is absoluut niet leuk. Help ze liever. Vr.gr. P. Stil

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken