Diefstallen en muggen in overstroomde gebieden Alicante (2019)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Diefstallen en muggen in overstroomde gebieden Alicante (2019)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Na diverse dagen overstromingen en ondergelopen woningen waarbij inwoners veel tot bijna alles zijn kwijtgeraakt, komen er nu twee andere problemen bij. De temperaturen zijn hoog en dus komen er door het stilstaand water veel muggenplagen bij terwijl dieven het gemunt hebben op de huisraad van de overstroomde en vernielde woningen in de Vega Baja regio in Alicante.

Inwoners van diverse gemeenten in de Vega Baja regio in de provincie Alicante hebben gemeld dat dieven huisraad hebben meegenomen en ook in bars hebben gestolen. Terwijl inwoners hun spullen op straat zetten om de woningen watervrij te maken en schoon te maken, maken dieven gebruik van deze situatie om huisraad te stelen.

Volgens de lokale krant zijn er bij de politie geen officiële meldingen binnengekomen maar op de televisie en diverse andere media wordt melding gedaan van diefstallen. In verschillende gemeenten zijn inwoners begonnen om in groepen op straat te surveilleren om diefstallen te voorkomen.

Ondanks dat er geen meldingen zijn binnengekomen bij de lokale politie heeft men toch een dertigtal agenten die de door het noodweer getroffen wijken controleren.

Muggen

Na de overstromingen staan weilanden, woningen, straten, pleinen en parkeerplaatsen nog steeds blank en dat water is een broeinest voor muggen . De hoge temperaturen na het noodweer zorgen ervoor dat er meer muggen zijn of kunnen komen. Daarom nemen de gemeenten maatregelen door op verschillende plaatsen het water te behandelen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.