81 gemeenten in de provincie Alicante hebben een overbevolking van konijnen

81 gemeenten in de provincie Alicante hebben een overbevolking van konijnen
Beeld: Pixabay

81 gemeenten in de provincie Alicante hebben een overbevolking van konijnen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De autonome regio Valencia heeft 191 gemeenten die worden getroffen door een overbevolking van wilde konijnen. Totaal wordt er gesproken over een oppervlakte van 946.397 hectare waar teveel konijnen in het wild leven. Recent zijn er 21 nieuwe gemeenten met een ‘sobrepoblación de conejos’ door het regionale Ministerie van Landbouw toegevoegd waardoor het aantal gemeenten in de provincie Alicante op 81 is gekomen.

Volgens de lijst die woensdag gepubliceerd werd in de regionale Staatscourant van de Generalitat Valenciana, zijn er 191 gemeenten in de autonome regio waar sprake is van een overbevolking van de ‘conejos de monte’ ofwel Europese konijnen (Oryctolagus cuniculus).

Het aantal getroffen gemeenten in de provincie Castellón is gegroeid naar 17 terwijl er in de provincie Valencia 93 gemeenten zijn met een ‘sobrepoblación de conejos’. In de provincie Alicante zijn er 21 nieuwe gemeenten bijgekomen waardoor het totaal is gestegen naar 81 getroffen gemeenten, te weten:

District Baix Segura (20): Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Bigastro, Callosa del Segura, Catral, Dolores, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rojales, San Fulgencio, San Isidro, San Miguel de Salinas en Torrevieja.

District Baix Vinalopó (3): Crevillent, Elche en Santa Pola.

District Comtat (16): Agres, Alcocer de Planes, Alfafara, Almudaina, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, Millena, Muro de Alcoy, Planes en Quatretondeta.

District Vinalopó Mitjà (9): Aspe, Elda, Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes, Monforte del Cid, Monòver, Novelda, Petrer en El Pinós.

District Alicante (5): Alicante, August, El Campello, Mutxamel en Jijona.

District l’Alcoià (5): Banyeres de Mariola, Benifallim, Castalla, Penàguila i Tibi.

District Alt Vinalopó (5): Beneixama, Biar, Camp de Mirra, Cañada en Villena.

District Marina Alta (13): Benimeli, Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Llíber, Murla, Pedreguer, el Ràfol d’Almunia, Sanet y Negrals, Senija, Teulada en Xàbia.

District Marina Baixa (5): Benimantell, kasteel Guadalest, La Nucia, Relleu en La Vila Joiosa.

In juni 2009 keurde het regionale Ministerie van Milieu een order goed met buitengewone richtlijnen voor het gebruik, het beheer en de bestrijding van wilde konijnen in de regio. Aan de hand van deze richtlijnen en de recent aangepaste lijst van gebieden met een overbevolking aan konijnen kunnen gemeenten aangeven waar, hoeveel en wanneer gejaagd kan worden op konijnen om de overbevolking te controleren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.