Search
menu
Search

81 gemeenten in de provincie Alicante hebben een overbevolking van konijnen

81 gemeenten in de provincie Alicante hebben een overbevolking van konijnen
Beeld: Pixabay

81 gemeenten in de provincie Alicante hebben een overbevolking van konijnen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De autonome regio Valencia heeft 191 gemeenten die worden getroffen door een overbevolking van wilde konijnen. Totaal wordt er gesproken over een oppervlakte van 946.397 hectare waar teveel konijnen in het wild leven. Recent zijn er 21 nieuwe gemeenten met een ‘sobrepoblación de conejos’ door het regionale Ministerie van Landbouw toegevoegd waardoor het aantal gemeenten in de provincie Alicante op 81 is gekomen.

Volgens de lijst die woensdag gepubliceerd werd in de regionale Staatscourant van de Generalitat Valenciana, zijn er 191 gemeenten in de autonome regio waar sprake is van een overbevolking van de ‘conejos de monte’ ofwel Europese konijnen (Oryctolagus cuniculus).

Het aantal getroffen gemeenten in de provincie Castellón is gegroeid naar 17 terwijl er in de provincie Valencia 93 gemeenten zijn met een ‘sobrepoblación de conejos’. In de provincie Alicante zijn er 21 nieuwe gemeenten bijgekomen waardoor het totaal is gestegen naar 81 getroffen gemeenten, te weten:

District Baix Segura (20): Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Bigastro, Callosa del Segura, Catral, Dolores, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rojales, San Fulgencio, San Isidro, San Miguel de Salinas en Torrevieja.

District Baix Vinalopó (3): Crevillent, Elche en Santa Pola.

District Comtat (16): Agres, Alcocer de Planes, Alfafara, Almudaina, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, Millena, Muro de Alcoy, Planes en Quatretondeta.

District Vinalopó Mitjà (9): Aspe, Elda, Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes, Monforte del Cid, Monòver, Novelda, Petrer en El Pinós.

District Alicante (5): Alicante, August, El Campello, Mutxamel en Jijona.

District l’Alcoià (5): Banyeres de Mariola, Benifallim, Castalla, Penàguila i Tibi.

District Alt Vinalopó (5): Beneixama, Biar, Camp de Mirra, Cañada en Villena.

District Marina Alta (13): Benimeli, Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Llíber, Murla, Pedreguer, el Ràfol d’Almunia, Sanet y Negrals, Senija, Teulada en Xàbia.

District Marina Baixa (5): Benimantell, kasteel Guadalest, La Nucia, Relleu en La Vila Joiosa.

In juni 2009 keurde het regionale Ministerie van Milieu een order goed met buitengewone richtlijnen voor het gebruik, het beheer en de bestrijding van wilde konijnen in de regio. Aan de hand van deze richtlijnen en de recent aangepaste lijst van gebieden met een overbevolking aan konijnen kunnen gemeenten aangeven waar, hoeveel en wanneer gejaagd kan worden op konijnen om de overbevolking te controleren.

Ga naar de inhoud