Spanje is het op een na Europese land met meeste ToyBoys

Spanje is het op een na Europese land met meeste ToyBoys
Beeld: SugarDating / 123rf

Spanje is het op een na Europese land met meeste ToyBoys

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse serie ToyBoy is wereldwijd erg populair op Netflix maar wist je dat Spanje op de lijst van Europese landen met de meeste ToyBoys op nummer twee staat? ToyBoys, SugarDating, SugarDaddies, SugarBaby en SugarMomma zijn termen die terug te vinden zijn op de website SugarDaters. Als men naar de profielen kijkt dan valt op dat Spanje over het algemeen op een tweede plaats staat maar dat Nederland ook veel SugarBabies en SugarDaddies heeft.

Spanje is volgens een studie van de website SugarDaters het tweede Europese land wat betreft ToyBoys (36,8%), het derde land met de minste SugarMommas (0,74%) en het tweede land wat betreft SugarDaddies (11,8%). 50% van de geregistreerde gebruikers van de website in Spanje is SugarBaby.

Logischerwijze zijn Spanje’s grootste steden Madrid en Barcelona de plaatsen waar het meeste aan SugarDating wordt gedaan. Maar Gerona is blijkbaar de provincie waar de meeste SugarMommas (3%) te vinden zijn van heel Spanje terwijl de provincie Tarragona 67% SugarBabies heeft en 8% SugarDaddies. 

De provincie Alicante heeft de minste ToyBoys van Spanje met 21% gevolgd door Marbella met de meeste SugarDaddies met 24% wat het dubbele is van het landelijke gemiddelde van 11,8%.

Nederland is het land met de meeste SugarBabies met bijna 70% terwijl Denemarken het land is met de meeste SugarDaddies met 47%. Finland is het land met de meeste SugarMommas met 1,6% terwijl Portugal het land is met de meeste ToyBoys met 39,37%.

Wat is een ToyBoy?

Het woord ToyBoy is er om de relatie aan te duiden tussen een oudere vrouw (de zogenaamde cougar) en een jongere man. Grofweg gezien hebben we het over een ToyBoy als het leeftijdsverschil met de partner twintig jaar of meer is. Typerend is dan ook het beeld van vrouwen boven de veertig jaar die een (al dan niet seksuele) relatie aangaan met een jongeman die zomaar hun eigen zoon had kunnen zijn.

Wat is SugarDating?

Sugar dating is een fenomeen waarbij iets oudere succesvolle en ambitieuze mannen of vrouwen met weinig tijd een relatie aangaan met jonge dames of heren. In ruil voor hun gezelschap worden zij verwend met etentjes, cadeaus, geld en andere leuke dingen.

Bij SugarDating (suikerrelatie) gaat het om een relatie met bepaalde voorwaarden. Dit houdt in dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de verwachtingen van de relatie. Bij het eerste contact bespreken de SugarDaddies (suikerooms) en SugarMommas (suikertantes) duidelijk met hun SugarBabies (suikernichtjes of suikerneefjes) wat er van elkaar verwacht wordt. 

Ga naar de inhoud