World Clean Up Day in Spanje waar tussen 18 en 26 september stranden worden schoongemaakt

World Clean Up Day in Spanje waar tussen 18 en 16 september stranden worden schoongemaakt
Beeld: SEO/Birdl;ife / Twitter

World Clean Up Day in Spanje waar tussen 18 en 26 september stranden worden schoongemaakt

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op 18 september heeft men wereldwijd de World Clean Up Day georganiseerd en ook in Spanje deed SEO/Birdlife mee met LIBERA en het ‘1m2 por las playas y los mares’ tussen 18 en 26 september. Bij 248 punten langs de Spaanse kust worden speciale activiteiten waaronder uiteraard schoonmaakdagen georganiseerd. Op zaterdag was Hare Majesteit Koningin Doña Sofia ook aanwezig bij het Almadraba-strand in Alicante omdat het project deel uitmaakt van de Reina Sofia Foundation.

Tussen 18 en 26 september organiseert LIBERA weer de nationale opruimactie die samenvalt met de World Clean Up Day op 18 september. Tijdens de vorige editie werd er in Spanje 4,6 ton afval van de stranden en uit zee gehaald door de 2.170 deelnemers. Op DEZE website kun je de data zien en waar een activiteit plaatsvindt.

Verschillende organisaties, verenigingen en entiteiten doen mee aan deze campagne met in totaal 248 punten langs de kust- en op de zeebodem. Vrijwilligers verzamelen gegevens over de typologie van het gevonden zwerfvuil, zowel drijvend afval als afval dat op de stranden en op de zeebodem wordt gevonden, met als doel efficiëntere strategieën voor te stellen om een ​​einde te maken aan dit milieuprobleem.

Deelnemers voeren acties uit om achtergelaten afval op te ruimen in 248 kust- en zee-punten van Spanje. Onder andere plaatsen zoals het strand van La Barrosa (Cádiz); het strand van de Teresitas (Santa Cruz de Tenerife); het strand van Bogatell (Barcelona); de Praia de Liméns (Pontevedra); de Caleta del Estacio (Murcia); Anguileiro strand (Asturië); Litoral Cala Blava (Balearen) of La Carolina Beach (Almería).

Ga naar de inhoud