Amazon gaat tot 2024 geen nieuwe logistieke centra meer openen in Spanje

Amazon gaat tot 2024 geen nieuwe logistieke centra meer openen in Spanje
Beeld: Amazon. / web

Amazon gaat tot 2024 geen nieuwe logistieke centra meer openen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De plannen voor uitbreiding van het aantal logistieke centra van Amazon in Spanje zijn voorlopig voor de komende twee jaar in de koelkast gezet. Op het moment van schrijven waren er plannen voor logistieke centra in Murcia, Zaragoza, Vitoria, San Sebastián, Asturië, Vigo, Sevilla, Girona en Reus maar die gaan in ieder geval tot 2024 niet door. Deze beslissing maakt deel uit van een wereldwijde verandering door het bedrijf om de inflatie en de daling van de consumentenvraag na de pandemie tegen te gaan.

De enorme inflatie in Spanje van 10,5% in augustus en de inflatie wereldwijd, heeft ervoor gezorgd dat het online warenhuis Amazon in ieder geval tot 2024 geen nieuwe logistieke centra meer gaat openen in Spanje. Tijdens de presentatie van de jaarresultaten werd door Amazon Spanje zelfs al aangegeven dat ze op dit moment ‘teveel’ ruimte hebben in de bestaande logistieke centra in het land. Dat was tijdens de corona-pandemie nodig vanwege de toegenomen vraag maar nu is dat gedaald en heeft het bedrijf te veel ruimte.

Op dit moment heeft Amazon al 28 logistieke centra in verschillende vormen in Spanje. Deze zijn door heel Spanje te vinden en bestaan uit logistieke stations, distributiecentra en stedelijke logistieke centra, deze laatste zijn alleen in Madrid en Barcelona te vinden. 

Van de grote distributiecentra zijn er zeven te vinden in Spanje, in El Prat de LLobregat (150.000 m2 Barcelona), Martorelles ( 30.000 m2, Barcelona), Castellbisbal (28.000 m2, Barcelona), Barberá del Vallés (28.000 m2, Barcelona), Illescas (100.000 m2, Toledo), Dos Hermanas (10.000 m2, Sevilla), Puerto de Santa María (12,000 m2, Cádiz), Alcalá de Henares (Madrid), San Fernando de Henares (70.000 m2, Madrid) en Getafe (55.000 m2, Madrid).

Logistieke stations zijn te vinden in onder andere Alcobendas (Madrid), Getafe (Madrid), Almería, Málaga, Sevilla, O Porriño (Pontevedra), Paterna (Valencia), Alicante, Murcia, Siero (Asturië), Trapagaran (Bizkaia), Rubí (Barcelona), Montcada i Reixac (Barcelona) en Valladolid. 

Ga naar de inhoud