Nederlandse man en vrouw verdronken bij een strand in Torrevieja

Nederlandse man en vrouw verdronken bij een strand in Torrevieja
Beeld: Torrevieja / web

Nederlandse man en vrouw verdronken bij een strand in Torrevieja

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een Nederlands echtpaar van 56 en 55 jaar is bij het Playa de la Mata strand van Torrevieja aan de Costa Blanca om het leven gekomen door verdrinking in zee. De man en vrouw bevonden zich maandagmiddag in de Middellandse Zee maar konden vanwege de golven en stroming niet meer zelf aan land komen. Diverse personen hebben met gevaar voor eigen leven geprobeerd het echtpaar levend uit het water te krijgen maar uiteindelijk zijn de beide Nederlanders overleden.

Het gaat volgens de lokale krant om een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw, beiden met de Nederlandse nationaliteit. Zij waren in zee aan het zwemmen bij een plaats met de naam ‘Torre del Embarcadero de La Mata’ in Torrevieja, in het zuiden van de provincie Alicante.

Het was de 55-jarige vrouw die, gezien de moeilijkheden die haar man had om uit zee te komen, hem als eerst probeerde te helpen. Zij werd echter zelf ook meegesleurd door de krachtige golven en stroming. Nadat het Nederlandse echtpaar in nood was gezien hebben daarna tot zes personen met gevaar voor eigen leven geprobeerd de man en vrouw aan land te krijgen, iets wat uiteindelijk wel lukte. Onder de personen die het echtpaar probeerde te redden bevonden zich ook medewerkers van een restaurant. 

Op hetzelfde moment werden de nooddiensten gebeld die meteen ambulances naar het strand stuurden. Uiteindelijk slaagden de omstanders erin het tweetal uit het water te krijgen maar de man was toen al overleden terwijl de vrouw nog door het ambulancepersoneel gereanimeerd werd maar helaas toch overleed. 

Vanwege de weersomstandigheden is de Middellandse Zee bij de Costa Blanca erg wild maar sinds 15 september zijn er geen strandwachten meer aanwezig die kunnen waarschuwen voor gevaarlijke situaties en kunnen redden in nood. Er was geen rode vlag gehesen vanwege zwemgevaar.

Ga naar de inhoud