Regenval in Benidorm en Alicante zorgt voor problemen en geëvacueerde campinggasten

Regenval in Benidorm en Alicante zorgt voor problemen en geëvacueerde campinggasten
Beeld: @BombersDipcas / twitter

Regenval in Benidorm en Alicante zorgt voor problemen en geëvacueerde campinggasten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In de nacht van zaterdag op zondag is er zeer veel regen gevallen in de provincies Castellón, Valencia en Alicante. De enorme regenval zorgde voor problemen op wegen, rivieren, ondergelopen garages, omgewaaide bomen en afgebroken takken. Er moesten ook twee campings ontruimd worden waarbij de gasten geëvacueerd werden terwijl diverse personen door de brandweer en hulpdiensten gered moesten worden vanwege het stijgende water.

De hele Valencia regio had te maken met hevige regenval tijdens een storm maar met name de provincies Castellón en Alicante werden hard getroffen. De brandweer heeft het erg druk gehad in de nacht van zaterdag op zondag toen de regen met bakken uit de lucht kwam vallen. Zo moest men aantreden in de provincie Castellón in onder andere Oropesa en Torreblanca en in de provincie Alicante onder andere in Benidorm, Ibi, Elche, Finestrat, Altea, Villajoyosa, La Nucía en Benissa met in totaal 2.526 gemelde incidenten bij de noodtelefoon 112.

In Oropesa (Castellón) heeft men te maken gehad met in slechts 12 uur tijd 144 liter water per vierkante meter, iets wat 139 liter/m2 was in Benissa (Alicante), 138 liter/m2 in Torreblanca (Castellón) en 132 liter/m2 in Callosa d’en Sarrià. In Benidorm werd een van de meest regenachtige dagen geregisteerd van de afgelopen jaren met 91 liter/m2 tussen met name 2 en 3 uur ‘s nachts terwijl dat 88 liter/m2 was in Alfaz del Pi.

De brandweer moest samen met de politie twee campings ontruimen en de aanwezige gasten evacueren. Dat gebeurde in de provincie Castellón bij de camping Ribera Mar in Orpesa en Bravoplaya Camping Resort. Veel van de geëvacueerden konden later terugkeren naar hun campingplaatsen maar tientallen moesten noodgedwongen de nacht doorbrengen in een hotel. In de provincie Castellón moesten ook vier personen uit een auto gered worden.

In de provincie Alicante moest de brandweer 36 keer in actie komen waarvan 28 keer in de Marina Baja streek waarvan 20 keer in Benidorm maar ook in Finestrat, Altea, Villajoyosa, La Nucía en Benissa. In Calpe is een politieagent om het leven gekomen tijdens een reddingspoging van iemand die in een ‘droge’ rivierbedding vast zat in zijn voertuig nadat hij door het wassende water verrast was.

Ga naar de inhoud