skip to Main Content
Één uur minder om te winkelen in Catalonië

Één uur minder om te winkelen in Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Sinds 2 oktober zijn veel inwoners en bezoekers van Catalonië erachter gekomen dat er één uur minder gewinkeld kan worden met de ingang van de nieuwe winkeltijdenwet in de autonome deelstaat Catalonië. Sinds begin oktober mogen winkels niet langer open zijn dan 21.00 uur waardoor veel supermarkten, warenhuizen, winkelcentra en vele andere kleinere winkels hun openingstijden hebben moeten aanpassen, vaak tot grote verrassing van de klanten.

Veel winkels in Catalonië, net zoals in de rest van Spanje, blijven vaak open tot 22.00 uur om het maximale aan verkoopresultaten eruit te halen. Maar sinds begin oktober is dat in ieder geval in Catalonië niet meer toegestaan aangezien winkels om 21.00 uur moeten sluiten. Dat houdt in dat veel winkels hun openingstijden hebben moeten aanpassen waardoor veel klanten in de autonome deelstaat compleet verrast waren in het begin van oktober.

Afgelopen 27 juli werd in het Catalaanse parlement de nieuwe regionale regel (ley catalana de comercio) aangenomen dat winkels niet meer na 21.00 uur open mogen zijn. Winkels mogen maximaal 75 uur open zijn in plaats van de 72 uur die tot oktober gelden in Catalonië maar winkels moeten tussen 21.00 uur en 6.00 gesloten zijn van oktober tot en met mei en tussen 22 uur en 7 uur van juni tot en met september.

Winkels zoals de Mercadona supermarkten in Catalonië mogen nu dus niet meer open zijn tot 21.15 uur of 21.30 uur maar moeten om 21.00 uur hun deuren sluiten tussen oktober en mei. Ook andere winkels die normaal open zijn tot 22 uur moeten nu gedurende de komende maanden om 21 uur sluiten.

Veel klanten zijn er niet blij mee omdat deze moeten werken tot 21 uur en daarna nog hun boodschappen tot 22 uur konden doen, iets wat vanaf nu dus niet meer mogelijk is gedurende de wintermaanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Ik dacht dat ik de enige was die er zo over denkt.. Het is het meest egoistische volk wat ik ken. Mijn catalaanse vrouw is het daar ook mee eens trouwens..

 2. Trieste aftocht, van eens een trots volk, je opstellen op een manier die voor een ander geen opening laat, is olie dom, en beschamend.

 3. En De Guindos zit te roepen dat in Catalonië de winkelverkopen met 20% zijn gedaald (insunuerend dat dit komt door de onafhankelijkheidsperikelen)… Laat weer zien hoe triest de Spaanse politiek is…

 4. Beschaamd om hier te wonen. Je kan Catalanen omschrijven als het volgt,
  Onbeleefd, racistisch en het is altijd ik ik.

  1. Ik dacht dat ik de enige was die er zo over denkt.. Het is het meest egoistische volk wat ik ken. Mijn catalaanse vrouw is het daar ook mee eens trouwens..

 5. Wat een gekken hier ook in Cataluya! beetje bij beetje maken ze het helemaal kapot hier!
  Ik ben er ook zo´n beetje klaar mee ondertussen, tijd om weer richting Valencia te verhuizen!

 6. Mooi is dat, zijn ze in Catalonië nog niet eens zelfstandig en de eerste maatregel van bemoeienis van bovenaf is al genomen.

  1. Ik begrijp juist dat de maatregel door de regering van Catalonië is genomen. Dus waarschijnlijk worden de openingstijden dan vanaf volgende week hetzelfde als in de rest van Spanje.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken