Één uur minder om te winkelen in Catalonië

Één uur minder om te winkelen in Catalonië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Sinds 2 oktober zijn veel inwoners en bezoekers van Catalonië erachter gekomen dat er één uur minder gewinkeld kan worden met de ingang van de nieuwe winkeltijdenwet in de autonome deelstaat Catalonië. Sinds begin oktober mogen winkels niet langer open zijn dan 21.00 uur waardoor veel supermarkten, warenhuizen, winkelcentra en vele andere kleinere winkels hun openingstijden hebben moeten aanpassen, vaak tot grote verrassing van de klanten.

Veel winkels in Catalonië, net zoals in de rest van Spanje, blijven vaak open tot 22.00 uur om het maximale aan verkoopresultaten eruit te halen. Maar sinds begin oktober is dat in ieder geval in Catalonië niet meer toegestaan aangezien winkels om 21.00 uur moeten sluiten. Dat houdt in dat veel winkels hun openingstijden hebben moeten aanpassen waardoor veel klanten in de autonome deelstaat compleet verrast waren in het begin van oktober.

Afgelopen 27 juli werd in het Catalaanse parlement de nieuwe regionale regel (ley catalana de comercio ) aangenomen dat winkels niet meer na 21.00 uur open mogen zijn. Winkels mogen maximaal 75 uur open zijn in plaats van de 72 uur die tot oktober gelden in Catalonië maar winkels moeten tussen 21.00 uur en 6.00 gesloten zijn van oktober tot en met mei en tussen 22 uur en 7 uur van juni tot en met september.

Winkels zoals de Mercadona supermarkten in Catalonië mogen nu dus niet meer open zijn tot 21.15 uur of 21.30 uur maar moeten om 21.00 uur hun deuren sluiten tussen oktober en mei. Ook andere winkels die normaal open zijn tot 22 uur moeten nu gedurende de komende maanden om 21 uur sluiten.

Veel klanten zijn er niet blij mee omdat deze moeten werken tot 21 uur en daarna nog hun boodschappen tot 22 uur konden doen, iets wat vanaf nu dus niet meer mogelijk is gedurende de wintermaanden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.