Aardbeving van 4 op Richter schaal in Cádiz

123rf
Beeld: 123rf

Aardbeving van 4 op Richter schaal in Cádiz

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Vrijdagmorgen om 6.13 uur heeft de gemeente Conil de la Frontera in de provincie Cádiz te maken gehad met een aardbeving van 4 op de schaal van Richter. De kans is groot dat inwoners deze nieuwe aardbeving niet gevoeld hebben vanwege de 57 kilometer diepte waar deze beving plaatsvond en het vroege tijdstip.

Deze nieuwe aardbeving in Conil de la Frontera volgt op de beving van afgelopen donderdag die plaatsvond in de provincie Jaén, om precies te zijn om 19.57 uur in de gemeente Jodar met een kracht van 3,7 op de schaal van Richter en op een diepte van 12 kilometer.

Na de grote beving in Jaén volgden nog twee kleinere bevingen in Torreperogil met een kracht van 1,9 op de Richter schaal en in Peal de Becerro met een kracht van 2,2 op de Richter schaal, beiden in de provincie Jaén. Ook Jodar kreeg na de beving van 3,7 ook te maken met een lichte beving van 2,2 op de Richter schaal.

Het is niet ongewoon dat er aardbevingen plaatsvinden in Andalusië. Over het algemeen hebben deze bevingen niet zo’n hoge krachten en worden ze soms niet eens opgemerkt door de bevolking.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.