skip to Main Content
Aardbeving van 4 op Richter schaal in Cádiz
123rf

Aardbeving van 4 op Richter schaal in Cádiz

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – Vrijdagmorgen om 6.13 uur heeft de gemeente Conil de la Frontera in de provincie Cádiz te maken gehad met een aardbeving van 4 op de schaal van Richter. De kans is groot dat inwoners deze nieuwe aardbeving niet gevoeld hebben vanwege de 57 kilometer diepte waar deze beving plaatsvond en het vroege tijdstip.

Deze nieuwe aardbeving in Conil de la Frontera volgt op de beving van afgelopen donderdag die plaatsvond in de provincie Jaén, om precies te zijn om 19.57 uur in de gemeente Jodar met een kracht van 3,7 op de schaal van Richter en op een diepte van 12 kilometer.

Na de grote beving in Jaén volgden nog twee kleinere bevingen in Torreperogil met een kracht van 1,9 op de Richter schaal en in Peal de Becerro met een kracht van 2,2 op de Richter schaal, beiden in de provincie Jaén. Ook Jodar kreeg na de beving van 3,7 ook te maken met een lichte beving van 2,2 op de Richter schaal.

Het is niet ongewoon dat er aardbevingen plaatsvinden in Andalusië. Over het algemeen hebben deze bevingen niet zo’n hoge krachten en worden ze soms niet eens opgemerkt door de bevolking.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken