Het Spaanse woord of zin van de dag (121)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (121)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Maandag 19 oktober

El lunes 19 de octubre 2020
uitspraak: el loenes diecienwebe (slissende c) de oktoebre dosmielbeente

Bij elke les van www.supergoedspaansleren.nl – beginners / semi-gevorderde / gevorderde krijg je een klein oefeningetje. Dit is een oefening van de beginners van les 7 die gaat over betalen e.d.

Antwoord op de oefening van vrijdag: Vertaal in het Spaans?

• Hoeveel kost dat? – ¿Cuánto cuesta?
• Dat is € 1,50 – Es uno cincuenta / Es un euro cincuenta
• Dat is € 10 – Son diez euros
• Dat is goedkoop – Eso es barato
• Dat is een goede prijs – Es un buen precio

Laten we nog veel meer Spaanse woorden oefenen in de GRATIS LIVE Spaanse les in ons Online Klaslokaal. Op zondag 25 oktober om 11 uur. Wil je gratis meedoen of de opname ontvangen schrijf je in via: https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd

Ga naar de inhoud