Spaanse Centrum voor voedselveiligheid haalt Nederlandse kaas uit Lidl winkels

Spaanse Centrum voor voedselveiligheid haalt Nederlandse kaas uit Lidl winkels
Beeld: Lidl.es

Spaanse Centrum voor voedselveiligheid haalt Nederlandse kaas uit Lidl winkels

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse tegenhanger van de Voedsel- en Warenautoriteit heeft heeft een in Nederland geproduceerde kaas uit de handel genomen vanwege de aanwezigheid van Listeria monocytogenes. Het gaat om de Rulo geitenkaas van het merk Jermi die in Spanje exclusief bij de Lidl supermarkten wordt verkocht.

De geitenkaas wordt weliswaar in Nederland gemaakt maar wordt via het Duitse bedrijf Jermi verkocht in de Lidl supermarkten. Niet alle ‘Rulo de Cabra’ kaas is besmet met het ‘Listeria monocytogenes’ maar wel een lading met lotnummer 412 en met als vervaldatum 6/11/2020.

Mocht je deze geitenkaas in de ijskast hebben liggen, dan kun je deze zonder dat je een kassabon hoeft te hebben, terugbrengen naar de Lidl en krijg je meteen je geld terug.  

Het ‘Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN)’ waarschuwt om deze kaas niet te eten en meteen in te leveren om ziekte te voorkomen. Daarbij waarschuwt men speciaal zwangere vrouwen.

LEESTIP: Alerta Sanitaria / Lidl España solicita la devolución del producto “Queso Rulo de Cabra Jermi”

Het AESAN is onderdeel van het Ministerie van Consumptie en heeft meteen via het ‘Sistema Coordinado de Intercambio Rápido de Información (SCIRI)’ alle autonome regio’s op de hoogte gesteld.

Ga naar de inhoud