Search
menu
Search

Benidorm ‘koopt’ land in de virtuele Metaverse om toeristen te lokken

Benidorm ‘koopt’ land in de virtuele Metaverse om toeristen te lokken
Beeld: YouTube / screenshot

Benidorm ‘koopt’ land in de virtuele Metaverse om toeristen te lokken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Niets lijkt te gek te zijn in het millennium van internet en virtual reality. In de badstad Benidorm hebben ze die boodschap goed begrepen. Het stadsbestuur koopt daarom virtueel land aan in de Metaverse, de virtuele wereld van het bedrijf achter Facebook. Het hoopt op die manier nog meer toerisme aan te trekken.

Benidorm Land, zo moet de virtuele evenknie van de badstad Benidorm gaan heten. Het wordt een heuse 3D replica van de stad, in de hoop dat wie verliefd wordt op de virtuele versie uiteindelijk ook de echte versie bezoekt.

Alberto Lozano is de CEO van Six 3D, het bedrijf dat Benidorm Land moet ontwerpen. Volgens Lozano “is de metaverse wat het internet in de jaren ’80 beloofde te worden”. Het gaat om een virtuele wereld waarin gebruikers zich via een avatar kunnen in begeven. Men kan er op die manier met andere gebruikers in interactie treden, echte of imaginaire landschappen bezoeken en allerlei activiteiten beleven. Net zoals in het echt dus, maar met een bril op vanuit je zetel.

Benidorm heeft daarom al de rechten gekocht om zichzelf na te bouwen. Zo vermijd de stad voor een stuk dat iemand anders Benidorm nabouwt om er bijvoorbeeld een zombiestad of iets anders akeligs van te maken. Door de rechten te kopen zal niemand anders in het officiële Benidorm Land kunnen bouwen. Men hoopt dat gebruikers op deze manier kennis maken met Benidorm en uiteindelijk de stad ook in het echt bezoeken. Niets zo goed als de echte zon en de zeelucht, toch?

Volgens Lozano ligt de toekomst in de Metaverse. Heel wat bedrijven spelen er al op in, en binnen een paar jaar zal het eenvoudig zijn online met een vriend in Madrid af te spreken om samen te shoppen. Maar de mogelijkheden reiken verder. Zo zullen er cursussen worden aangeboden, zou je boven de sixtijnse kapel kunnen vliegen of wie weet zelfs de hele ontstaansgeschiedenis van wat nu de grootstad Benidorm is voor je ogen kunnen zien. Tot binnenkort in Benidorm Land?

Ga naar de inhoud