De ezel-taxi uit Mijas die gered werd door een prinses

De ezel-taxi uit Mijas die gered werd door een prinses
Beeld: @refugioburrito / twitter

De ezel-taxi uit Mijas die gered werd door een prinses

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Manolo, of beter gezegd Garboso, heeft het geluk vervroegd met pensioen te zijn gegaan en dat hij gered werd door een echte prinses. We hebben het hier over een ezel-taxi uit Mijas die door prinses Maja von Hohenzollern uit Duitsland gered werd en een beter leven kreeg in de ‘Refugio del Burrito’. 

Het lijkt wel een sprookjesverhaal maar het is de pure realiteit toen de Duitse prinses Maja von Hohenzollern de toen 14-jarige ezel-taxi Manolo zag in Mijas. Manolo raakte gewond aan een van zijn poten en was als ezel-taxi om toeristen rond te brengen door de smalle straatjes van Mijas niet meer geschikt. Manolo bracht zijn dagen door in een klein hok en werd steeds triester. 

Daar werd Manolo gezien door de Duitse prinses en voormalige echtgenote van prins Ferfried de Hohenzollern (sinds 1918 geen koninklijke familie meer) en zij besloot meteen de ezel te redden en naar een betere plaats te sturen. Maja adopteerde Manolo de ezel en gaf hem een nieuwe identiteit en naam, Garboso. De ezel werd daarna ondergebracht bij de ‘Refugio del Burrito’.

De redding gebeurde al in 2014 maar krijgt nu pas media aandacht in Spanje terwijl Manolo/Garboso inmiddels 22 jaar oud is geworden en een volledig lid is van de ‘Refugio del Burrito’ waar hij sinds zijn opname gesponsord wordt door de Duitse prinses. Wil jij net zoals prinses Maja ezels helpen, bekijk dan eens de website van El Refugio del Burrito, gelegen in Fuente de Piedra in de provincie Málaga.

Ga naar de inhoud