Spaanse politie vergroot aanwezigheid bij ambassades vanwege risico op aanslagen

Spaanse politie vergroot aanwezigheid bij ambassades vanwege risico op aanslagen
Beeld: @policia / X

Spaanse politie vergroot aanwezigheid bij ambassades vanwege risico op aanslagen

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse overheid heeft de Nationale Politie, de Guardia Civil, de lokale en regionale politiediensten instructies gegeven om de beveiliging te verhogen vanwege het risico op een terroristische aanslag. Dit risico is gebaseerd op informatie van inlichtingendiensten en de recente aanval van Hamas op Israël. Spanje bevindt zich al jaren op Terreurdreigingsniveau 4, ook wel code rood genoemd, wat betekent dat er meer surveillance plaatsvindt op straat en op belangrijke plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen.

De politie zal zich in het bijzonder richten op de bescherming van de Israëlische ambassade en andere diplomatieke vertegenwoordigingen in Spanje, evenals op hun belangen en plaatsen van aanbidding, onderwijs, economie en andere soorten.

De Spaanse politiediensten zullen ook de beveiliging van de ambassades en andere diplomatieke vertegenwoordigingen van Turkije, Palestina, Libanon en Jordanië in Spanje versterken. Daarnaast zullen ze extra maatregelen nemen voor preventie, bescherming en reactie op terrorisme bij religieuze evenementen en feestdagen, evenals op dagen of evenementen die door terroristische organisaties worden aangewezen.

De Spaanse overheid heeft de veiligheidsdiensten instructies gegeven om de maatregelen voor zelfbescherming tegen terroristische aanslagen te intensiveren. Deze maatregelen zijn opgenomen in Instructie 6/2017 van de staatssecretaris van Veiligheid. De maatregelen zijn gericht aan alle leden van de veiligheidsdiensten, waaronder de Nationale Politie, de Guardia Civil, de regionale politiediensten, de lokale politiediensten en particuliere beveiligingspersoneel.

niveau4
Spanje scherpt terreurdreigingsniveau 4 aan met extra maatregelen
Op dinsdag heeft de Spaanse regering het terreurdreigingsniveau 4 aangescherpt met extra maatregelen als reactie op de recente terroristische aanslagen in Europa, zoals in Frankrijk en België.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud