Verloren stad Atlantis vermoedelijk gevonden in Andalusië

Verloren stad Atlantis vermoedelijk gevonden in Andalusië
Beeld: Atlantis

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Britse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze de overblijfselen hebben gevonden van de verloren stad Atlantis. Zo heeft men gevonden materialen geanalyseerd en constateerde men dat deze ver voor de Romeinen en Grieken werden gemaakt. Ook heeft men gebruik gemaakt van satellietbeelden en luchtfotografie om zo de overblijfselen van Atlantis in het Parque Natural de la Doñana en in de zee terug te vinden.

Terwijl men nog discussieert over het wel of niet bestaan van het ooit door de Griekse filosoof Plato omschreven Atlantis, hebben Britse wetenschappers in Andalusië vermoedelijk de overblijfselen gevonden van de beschaving die ooit in Atlantis leefde. Dat is althans de mening van deze onderzoekers die via de nieuwste meetapparatuur tot deze conclusie zijn gekomen.

Bewijzen van het eilandenrijk Atlantis zijn (tot nu toe?) nooit gevonden. Atlantis werd voor het eerst beschreven door de Griekse filosoof Plato. Hij schreef over een vergevorderde beschaving die 11.000 jaar geleden heerste over een maritiem rijk. De hoofdstad van Atlantis zou enorme havenmuren gehad hebben met grote zuilen, een tempel die gewijd was aan de zeegod Poseidon en cirkelvormige stukken land waarop de bewoners leefden. Uiteindelijk is Atlantis volgens de legende een slachtoffer geworden van natuurrampen zoals tsunami’s en vulkaanuitbarstingen waarna elk spoor van Atlantis verdween.

Althans tot nu toe want de Britse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze de overblijfselen van Atlantis via onder andere satellietbeelden hebben gelokaliseerd. De ruïnes van de beschaving liggen voor de Spaanse kust, ten noorden van de stad Cádiz en in de buurt van het nationale park Doñana, waarvan wetenschappers denken dat het ooit een binnenzee was.

https://twitter.com/thegirlsun21/status/1063108189422604288

De wetenschappers zeggen dat ze via de moderne techniek en observatie ter plaatse o.a. de resten van een 75 meter dikke en 8,8 km lange muur hebben gevonden. De muren zouden door tsunami’s, een 1500 voor Christus en een 200 na Christus, zijn verwoest waarna er een binnenzee ontstond en uiteindelijk het Doñana natuurpark.

Het hele gebied heeft een oppervlakte van 160 kilometer van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. In het midden bevond zich een grote binnenzee waarin verschillende natuurlijk gevormde en door de inwoners van Atlantis gemaakte eilanden lagen. In het midden van het geheel bevond zich een enorme toren bestaande uit twee platformen vanwaar men een uitzicht had over heel Atlantis.

Het is niet helemaal bekend wanneer men begon met de bouw van Atlantis maar men denkt wel dat de beschaving zo’n 10.000 jaar geleden op het einde van de laatste ijstijd verdween.

Over de zoektocht en bevindingen van de wetenschappers is een documentaire gemaakt onder de naam “Atlantica”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Nel Bruser

De video is niet meer beschikbaar, jammer, waarom?

Pierre

Niks nieuws, al jaren zijn er wetenschappers die beweren dat Atlantis hier heeft gelegen. Elke paar jaar duikt het verhaal meer prominent op in de media dank nieuwe “ontdekkers” . Uiteindelijk gaat e techniek vooruit en zal ooit die techniek uitsluitsel bieden of het wel of niet zo was. ondertussen wachten we af. wel een leuk filmpje :-)..

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.