Verloren stad Atlantis vermoedelijk gevonden in Andalusië

Verloren stad Atlantis vermoedelijk gevonden in Andalusië
Beeld: Atlantis

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Britse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze de overblijfselen hebben gevonden van de verloren stad Atlantis. Zo heeft men gevonden materialen geanalyseerd en constateerde men dat deze ver voor de Romeinen en Grieken werden gemaakt. Ook heeft men gebruik gemaakt van satellietbeelden en luchtfotografie om zo de overblijfselen van Atlantis in het Parque Natural de la Doñana en in de zee terug te vinden.

Terwijl men nog discussieert over het wel of niet bestaan van het ooit door de Griekse filosoof Plato omschreven Atlantis, hebben Britse wetenschappers in Andalusië vermoedelijk de overblijfselen gevonden van de beschaving die ooit in Atlantis leefde. Dat is althans de mening van deze onderzoekers die via de nieuwste meetapparatuur tot deze conclusie zijn gekomen.

Bewijzen van het eilandenrijk Atlantis zijn (tot nu toe?) nooit gevonden. Atlantis werd voor het eerst beschreven door de Griekse filosoof Plato. Hij schreef over een vergevorderde beschaving die 11.000 jaar geleden heerste over een maritiem rijk. De hoofdstad van Atlantis zou enorme havenmuren gehad hebben met grote zuilen, een tempel die gewijd was aan de zeegod Poseidon en cirkelvormige stukken land waarop de bewoners leefden. Uiteindelijk is Atlantis volgens de legende een slachtoffer geworden van natuurrampen zoals tsunami’s en vulkaanuitbarstingen waarna elk spoor van Atlantis verdween.

Althans tot nu toe want de Britse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze de overblijfselen van Atlantis via onder andere satellietbeelden hebben gelokaliseerd. De ruïnes van de beschaving liggen voor de Spaanse kust, ten noorden van de stad Cádiz en in de buurt van het nationale park Doñana, waarvan wetenschappers denken dat het ooit een binnenzee was.

https://twitter.com/thegirlsun21/status/1063108189422604288

De wetenschappers zeggen dat ze via de moderne techniek en observatie ter plaatse o.a. de resten van een 75 meter dikke en 8,8 km lange muur hebben gevonden. De muren zouden door tsunami’s, een 1500 voor Christus en een 200 na Christus, zijn verwoest waarna er een binnenzee ontstond en uiteindelijk het Doñana natuurpark.

Het hele gebied heeft een oppervlakte van 160 kilometer van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. In het midden bevond zich een grote binnenzee waarin verschillende natuurlijk gevormde en door de inwoners van Atlantis gemaakte eilanden lagen. In het midden van het geheel bevond zich een enorme toren bestaande uit twee platformen vanwaar men een uitzicht had over heel Atlantis.

Het is niet helemaal bekend wanneer men begon met de bouw van Atlantis maar men denkt wel dat de beschaving zo’n 10.000 jaar geleden op het einde van de laatste ijstijd verdween.

Over de zoektocht en bevindingen van de wetenschappers is een documentaire gemaakt onder de naam “Atlantica”.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De video is niet meer beschikbaar, jammer, waarom?

Niks nieuws, al jaren zijn er wetenschappers die beweren dat Atlantis hier heeft gelegen. Elke paar jaar duikt het verhaal meer prominent op in de media dank nieuwe “ontdekkers” . Uiteindelijk gaat e techniek vooruit en zal ooit die techniek uitsluitsel bieden of het wel of niet zo was. ondertussen wachten we af. wel een leuk filmpje :-)..

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.