skip to Main Content
Verloren stad Atlantis vermoedelijk gevonden in Andalusië
Atlantis

Verloren stad Atlantis vermoedelijk gevonden in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Britse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze de overblijfselen hebben gevonden van de verloren stad Atlantis. Zo heeft men gevonden materialen geanalyseerd en constateerde men dat deze ver voor de Romeinen en Grieken werden gemaakt. Ook heeft men gebruik gemaakt van satellietbeelden en luchtfotografie om zo de overblijfselen van Atlantis in het Parque Natural de la Doñana en in de zee terug te vinden.

Terwijl men nog discussieert over het wel of niet bestaan van het ooit door de Griekse filosoof Plato omschreven Atlantis, hebben Britse wetenschappers in Andalusië vermoedelijk de overblijfselen gevonden van de beschaving die ooit in Atlantis leefde. Dat is althans de mening van deze onderzoekers die via de nieuwste meetapparatuur tot deze conclusie zijn gekomen.

Bewijzen van het eilandenrijk Atlantis zijn (tot nu toe?) nooit gevonden. Atlantis werd voor het eerst beschreven door de Griekse filosoof Plato. Hij schreef over een vergevorderde beschaving die 11.000 jaar geleden heerste over een maritiem rijk. De hoofdstad van Atlantis zou enorme havenmuren gehad hebben met grote zuilen, een tempel die gewijd was aan de zeegod Poseidon en cirkelvormige stukken land waarop de bewoners leefden. Uiteindelijk is Atlantis volgens de legende een slachtoffer geworden van natuurrampen zoals tsunami’s en vulkaanuitbarstingen waarna elk spoor van Atlantis verdween.

Althans tot nu toe want de Britse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze de overblijfselen van Atlantis via onder andere satellietbeelden hebben gelokaliseerd. De ruïnes van de beschaving liggen voor de Spaanse kust, ten noorden van de stad Cádiz en in de buurt van het nationale park Doñana, waarvan wetenschappers denken dat het ooit een binnenzee was.

De wetenschappers zeggen dat ze via de moderne techniek en observatie ter plaatse o.a. de resten van een 75 meter dikke en 8,8 km lange muur hebben gevonden. De muren zouden door tsunami’s, een 1500 voor Christus en een 200 na Christus, zijn verwoest waarna er een binnenzee ontstond en uiteindelijk het Doñana natuurpark.

Het hele gebied heeft een oppervlakte van 160 kilometer van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. In het midden bevond zich een grote binnenzee waarin verschillende natuurlijk gevormde en door de inwoners van Atlantis gemaakte eilanden lagen. In het midden van het geheel bevond zich een enorme toren bestaande uit twee platformen vanwaar men een uitzicht had over heel Atlantis.

Het is niet helemaal bekend wanneer men begon met de bouw van Atlantis maar men denkt wel dat de beschaving zo’n 10.000 jaar geleden op het einde van de laatste ijstijd verdween.

Over de zoektocht en bevindingen van de wetenschappers is een documentaire gemaakt onder de naam “Atlantica”.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Niks nieuws, al jaren zijn er wetenschappers die beweren dat Atlantis hier heeft gelegen. Elke paar jaar duikt het verhaal meer prominent op in de media dank nieuwe “ontdekkers” . Uiteindelijk gaat e techniek vooruit en zal ooit die techniek uitsluitsel bieden of het wel of niet zo was. ondertussen wachten we af. wel een leuk filmpje :-)..

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by