Verloren stad Atlantis vermoedelijk gevonden in Andalusië

Verloren stad Atlantis vermoedelijk gevonden in Andalusië
Beeld: Atlantis

Verloren stad Atlantis vermoedelijk gevonden in Andalusië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Britse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze de overblijfselen hebben gevonden van de verloren stad Atlantis. Zo heeft men gevonden materialen geanalyseerd en constateerde men dat deze ver voor de Romeinen en Grieken werden gemaakt. Ook heeft men gebruik gemaakt van satellietbeelden en luchtfotografie om zo de overblijfselen van Atlantis in het Parque Natural de la Doñana en in de zee terug te vinden.

Terwijl men nog discussieert over het wel of niet bestaan van het ooit door de Griekse filosoof Plato omschreven Atlantis, hebben Britse wetenschappers in Andalusië vermoedelijk de overblijfselen gevonden van de beschaving die ooit in Atlantis leefde. Dat is althans de mening van deze onderzoekers die via de nieuwste meetapparatuur tot deze conclusie zijn gekomen.

Bewijzen van het eilandenrijk Atlantis zijn (tot nu toe?) nooit gevonden. Atlantis werd voor het eerst beschreven door de Griekse filosoof Plato. Hij schreef over een vergevorderde beschaving die 11.000 jaar geleden heerste over een maritiem rijk. De hoofdstad van Atlantis zou enorme havenmuren gehad hebben met grote zuilen, een tempel die gewijd was aan de zeegod Poseidon en cirkelvormige stukken land waarop de bewoners leefden. Uiteindelijk is Atlantis volgens de legende een slachtoffer geworden van natuurrampen zoals tsunami’s en vulkaanuitbarstingen waarna elk spoor van Atlantis verdween.

Althans tot nu toe want de Britse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze de overblijfselen van Atlantis via onder andere satellietbeelden hebben gelokaliseerd. De ruïnes van de beschaving liggen voor de Spaanse kust, ten noorden van de stad Cádiz en in de buurt van het nationale park Doñana, waarvan wetenschappers denken dat het ooit een binnenzee was.

https://twitter.com/thegirlsun21/status/1063108189422604288

De wetenschappers zeggen dat ze via de moderne techniek en observatie ter plaatse o.a. de resten van een 75 meter dikke en 8,8 km lange muur hebben gevonden. De muren zouden door tsunami’s, een 1500 voor Christus en een 200 na Christus, zijn verwoest waarna er een binnenzee ontstond en uiteindelijk het Doñana natuurpark.

Het hele gebied heeft een oppervlakte van 160 kilometer van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. In het midden bevond zich een grote binnenzee waarin verschillende natuurlijk gevormde en door de inwoners van Atlantis gemaakte eilanden lagen. In het midden van het geheel bevond zich een enorme toren bestaande uit twee platformen vanwaar men een uitzicht had over heel Atlantis.

Het is niet helemaal bekend wanneer men begon met de bouw van Atlantis maar men denkt wel dat de beschaving zo’n 10.000 jaar geleden op het einde van de laatste ijstijd verdween.

Over de zoektocht en bevindingen van de wetenschappers is een documentaire gemaakt onder de naam “Atlantica”.

https://youtu.be/Wd4fDZhuXyM

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.