skip to Main Content
Cruiseschip passagiers kiezen voor Tarragona in plaats van Barcelona
Diari de Tarragona

Cruiseschip passagiers kiezen voor Tarragona in plaats van Barcelona

TARRAGONA – Het was voor Tarragona een verrassing dat het cruiseschip Black Watch arriveerde in de haven van de oude Romeinse stad aangezien het cruiseseizoen in principe op 2 november was geëindigd. Maar de 502 passagiers aan boord kozen ervoor niet aan te meren in Barcelona maar in Tarragona.

Het is een vreemde situatie want van via een stemming hebben de 502 passagiers ervoor gekozen om in plaats van een bezoek te brengen aan Barcelona naar Tarragona te gaan. Dat wil zeggen dat van de 502 passagiers er 351 kozen voor Tarragona terwijl de overige 151 passagiers liever naar Barcelona wilden gaan, zoals gepland.

De Black Watch van de rederij Fred Olsen vertrok uit de haven van Málaga richting de Catalaanse kust maar in plaats van aan te meren in Barcelona koos het merendeel van de passagiers voor een stop in Tarragona. De reden daarvoor is niet helemaal bekend maar blijkbaar wordt er aan boord meer gestemd bij andere havens

Vanuit de hoofdstad van de Costa Dorada is het cruiseschip maandagavond verder gegaan richting de haven van Palma de Mallorca om daarna naar Alicante of Cartagena, iets waar ook over gestemd zal worden aan boord, te gaan. Vanuit een van deze havens gaat het cruiseschip verder naar A Coruña of Vigo, ook daar wordt over gestemd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Belangrijk nieuws … of moeten we denken dat toeristen niet meer naar Barcelona willen vanwege de onrust? Er gaan echt wel meer cruises naar Barcelona dan naar Tarragona. Deze passagiers hebben Barcelona waarschijnlijk al eens gezien en willen het mooie Tarragona ook bewonderen. Niets mis mee. En ook niet de moeite van het melden waard.

  1. U haalt er weer allerlei onzin bij, die hier niet ter zake doet. Het artikel beschrijft duidelijk dat het gaat om een soort verkiezing en dat dit ook voor andere havens geldt. Dat is het nieuwe hieraan. Ik zou even de dokter vragen of het helemaal goed gaat met u.

  2. Inderdaad, Feola, dit is niets bijzonders. De rederij Fred Olsen biedt al jaren cruises aan van het type “You choose your cruise” waarbij de passagiers bij iedere aanlegplaats kunnen kiezen uit twee mogelijkheden. De vraag waarom dit een vertaling waard is en misschien moet worden gelezen als verdoken kritiek op de onlusten in Barcelona, is dan ook terecht. De agressieve reactie van onze vriend Rob is evemin iets bijzonders. Als de geroemde Nederlandse assertiviteit kwetsende agressiviteit wordt, wordt de bewonderde Nederlandse zelfzekerheid ergerlijke arrogantie. Dat hebben we hier inderdaad al meer meegemaakt.

   1. Je draait de feiten om Miel. Mijn eerste reactie was hieronder te lezen. Die reactie was gerelateerd aan het artikel. Voor mij was het nieuw en dit artikel had dus nieuwswaarde voor mij en ik vind het leuk. Voor jouw als doorgewinterde cruisepassagier kennelijk niet. Maar dat is vaak zo met nieuws. Voor de één wel, voor de ander niet. Je verdere duiding laat ik maar voor wat het is.

 2. Fijn voor Barcelona. Op de Ramblas hangen al jaren affiches waarop staat dat de toeristen hen teveel lastig vallen, en dat ze het geld van de toeristen niet nodig hebben.

 3. Leuk, nog nooit van gehoord. Kan ook alleen buiten het seizoen, omdat er normaal vanwege de drukte altijd een reservering nodig is. Deze worden vaak al meer dan een jaar van tevoren geregeld.
  Ook is dit maar een klein cruiseschip, dat makkelijk kan uitwijken naar Tarragona.

  1. Ja voor Barcelona wat eigenlijk ook maar een kleine haven heeft of laten we zeggen niet al te groot is een afspraak van een jaar vooruit echt nodig .

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken