Eerste prijsstijging dit jaar butaangasflessen in Spanje

Eerste prijsstijging dit jaar butaangasflessen in Spanje
Beeld: 123rf

Eerste prijsstijging dit jaar butaangasflessen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen zijn deze dinsdag voor het eerste dit jaar duurder geworden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,86% gestegen naar een kostprijs van 12,74 euro. Deze prijsstijging is ingegaan op 19 november, de derde dinsdag van de maand. 

Het is de eerste keer (van de zes) dit jaar dat de prijs voor een butaangasfles stijgt. Op 17 september daalde de prijs met 4,86% naar 12,74 euro en daarvoor op 16 juli daalde de prijs met 3,04% naar 12,77 euro. Daarvoor daalde de prijs op 21 mei met 4,98% gedaald naar 13,17 euro, op 19 maart daalde de prijs met 4,87% naar 13,86 euro en in januari met 4,96% naar 14,57 euro.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (vaak oranje) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 19 november 0,59 euro meer (+4,86%) waarna de kostprijs komt te staan op 12,74 euro per bombona de butano. 

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van januari (14) 2020.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.