skip to Main Content
Eerste prijsstijging dit jaar butaangasflessen in Spanje
123rf

Eerste prijsstijging dit jaar butaangasflessen in Spanje

MADRID – De butaangasflessen zijn deze dinsdag voor het eerste dit jaar duurder geworden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,86% gestegen naar een kostprijs van 12,74 euro. Deze prijsstijging is ingegaan op 19 november, de derde dinsdag van de maand. 

Het is de eerste keer (van de zes) dit jaar dat de prijs voor een butaangasfles stijgt. Op 17 september daalde de prijs met 4,86% naar 12,74 euro en daarvoor op 16 juli daalde de prijs met 3,04% naar 12,77 euro. Daarvoor daalde de prijs op 21 mei met 4,98% gedaald naar 13,17 euro, op 19 maart daalde de prijs met 4,87% naar 13,86 euro en in januari met 4,96% naar 14,57 euro.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (vaak oranje) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 19 november 0,59 euro meer (+4,86%) waarna de kostprijs komt te staan op 12,74 euro per bombona de butano. 

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van januari (14) 2020.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken