Search
menu
Search

Vliegveld Ibiza heeft een eigen ‘pipican’

Oeps ... foto ontbreekt!

Vliegveld Ibiza heeft een eigen ‘pipican’

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Eindelijk is het zover en de hondeneigenaren en uiteraard de honden zullen blij zijn nu de nieuwe ‘pipican’ bij het vliegveld op het Balearen eiland Ibiza is geopend. Nu zullen wellicht lezers zich afvragen wat een ‘pipican’ is, daarom een korte uitleg.

Goed nieuws voor alle passagiers en/of begeleiders van personen die gaan vliegen of die opgehaald worden bij het vliegveld Ibiza en daar naar toe gaan met hun trouwe viervoeter. 

Het Aeropuerto Ibiza heeft een 40 m2 groot terrein geopend waar honden hun behoeftes kunnen doen zonder andere vliegveld gebruikers te storen. Deze nieuwe ‘pipican’ is te vinden in de tuin naast de parkeerplaats voor de terminal.

Het aantal vliegvelden in Spanje dat een soortgelijke installatie heeft voor de honden is op een of wellicht twee handen te tellen. Er zijn geen overzichten te vinden op internet dus wellicht weten de lezers of er bij ‘hun’ vliegveld een ‘pipican’ aanwezig is.

Wat is een ‘pipican’

Een ‘pipican’ is een afgesloten (meestal met een hekwerk en een af te sluiten hek/deur) openlucht ruimte die bedoeld is voor de honden. In deze met zand of gras bedekte ruimte kunnen honden hun behoeftes doen waarna de baasjes de voorzieningen hebben, zoals prullenbakken, poepzakjes etc. om de resten van de honden op te ruimen.

Er zijn veel ‘pipicanes’ te vinden in Spanje en in allerlei vormen en maten. Over het algemeen wordt er veel gebruik van gemaakt en zorgt de gemeente ervoor dat deze uitlaatplaatsen voor honden schoongemaakt wordt. 

Het woord ‘pipican’ komt van ‘pipi’ (plassen) en ‘can’ afgeleid van het latijnse woord canis wat hond betekent.

PS: Mocht iemand op Ibiza aankomen of vertrekken met het vliegtuig … een foto van de pipican bij het vliegveld mag naar ons opgestuurd worden (wij kunnen geen duidelijke foto vinden).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?