Vliegveld Ibiza heeft een eigen ‘pipican’

Vliegveld Ibiza heeft een eigen ‘pipican’
Beeld: VOORBEELDFOTO
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

IBIZA – Eindelijk is het zover en de hondeneigenaren en uiteraard de honden zullen blij zijn nu de nieuwe ‘pipican’ bij het vliegveld op het Balearen eiland Ibiza is geopend. Nu zullen wellicht lezers zich afvragen wat een ‘pipican’ is, daarom een korte uitleg.

Goed nieuws voor alle passagiers en/of begeleiders van personen die gaan vliegen of die opgehaald worden bij het vliegveld Ibiza en daar naar toe gaan met hun trouwe viervoeter. 

Het Aeropuerto Ibiza heeft een 40 m2 groot terrein geopend waar honden hun behoeftes kunnen doen zonder andere vliegveld gebruikers te storen. Deze nieuwe ‘pipican’ is te vinden in de tuin naast de parkeerplaats voor de terminal.

Het aantal vliegvelden in Spanje dat een soortgelijke installatie heeft voor de honden is op een of wellicht twee handen te tellen. Er zijn geen overzichten te vinden op internet dus wellicht weten de lezers of er bij ‘hun’ vliegveld een ‘pipican’ aanwezig is.

Wat is een ‘pipican’

Een ‘pipican’ is een afgesloten (meestal met een hekwerk en een af te sluiten hek/deur) openlucht ruimte die bedoeld is voor de honden. In deze met zand of gras bedekte ruimte kunnen honden hun behoeftes doen waarna de baasjes de voorzieningen hebben, zoals prullenbakken, poepzakjes etc. om de resten van de honden op te ruimen.

Er zijn veel ‘pipicanes’ te vinden in Spanje en in allerlei vormen en maten. Over het algemeen wordt er veel gebruik van gemaakt en zorgt de gemeente ervoor dat deze uitlaatplaatsen voor honden schoongemaakt wordt. 

Het woord ‘pipican’ komt van ‘pipi’ (plassen) en ‘can’ afgeleid van het latijnse woord canis wat hond betekent.

PS: Mocht iemand op Ibiza aankomen of vertrekken met het vliegtuig … een foto van de pipican bij het vliegveld mag naar ons opgestuurd worden (wij kunnen geen duidelijke foto vinden).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.