Vliegveld Ibiza heeft een eigen ‘pipican’

Vliegveld Ibiza heeft een eigen ‘pipican’
Beeld: VOORBEELDFOTO

IBIZA – Eindelijk is het zover en de hondeneigenaren en uiteraard de honden zullen blij zijn nu de nieuwe ‘pipican’ bij het vliegveld op het Balearen eiland Ibiza is geopend. Nu zullen wellicht lezers zich afvragen wat een ‘pipican’ is, daarom een korte uitleg.

Goed nieuws voor alle passagiers en/of begeleiders van personen die gaan vliegen of die opgehaald worden bij het vliegveld Ibiza en daar naar toe gaan met hun trouwe viervoeter. 

Het Aeropuerto Ibiza heeft een 40 m2 groot terrein geopend waar honden hun behoeftes kunnen doen zonder andere vliegveld gebruikers te storen. Deze nieuwe ‘pipican’ is te vinden in de tuin naast de parkeerplaats voor de terminal.

Het aantal vliegvelden in Spanje dat een soortgelijke installatie heeft voor de honden is op een of wellicht twee handen te tellen. Er zijn geen overzichten te vinden op internet dus wellicht weten de lezers of er bij ‘hun’ vliegveld een ‘pipican’ aanwezig is.

Wat is een ‘pipican’

Een ‘pipican’ is een afgesloten (meestal met een hekwerk en een af te sluiten hek/deur) openlucht ruimte die bedoeld is voor de honden. In deze met zand of gras bedekte ruimte kunnen honden hun behoeftes doen waarna de baasjes de voorzieningen hebben, zoals prullenbakken, poepzakjes etc. om de resten van de honden op te ruimen.

Er zijn veel ‘pipicanes’ te vinden in Spanje en in allerlei vormen en maten. Over het algemeen wordt er veel gebruik van gemaakt en zorgt de gemeente ervoor dat deze uitlaatplaatsen voor honden schoongemaakt wordt. 

Het woord ‘pipican’ komt van ‘pipi’ (plassen) en ‘can’ afgeleid van het latijnse woord canis wat hond betekent.

PS: Mocht iemand op Ibiza aankomen of vertrekken met het vliegtuig … een foto van de pipican bij het vliegveld mag naar ons opgestuurd worden (wij kunnen geen duidelijke foto vinden).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Hekwerk te laag ?, ik wil wel eens een Teckel zien die een poging waagt daar overheen te komen, ik denk dat dit een doorsnee maat is van de gemiddelde hond.

Welnee een gemiddelde hond springt daar al overheen vaak genoeg gezien. Eekhoorn in de buurt en weg zijn ze over het hek.

Goed idee maar 40m2 is te klein en op de foto is een pipican te zien waarvan het hekwerk veels te laag is.

…. en zo ist alt iets!

GOED IDEE !!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.