50 jaar celstraf geëist voor Belgische vader vermoordde kinderen in Valencia

50 jaar celstraf geëist voor Belgische vader vermoorde kinderen in Valencia
Beeld: Twitter

50 jaar celstraf geëist voor Belgische vader vermoordde kinderen in Valencia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De openbare aanklager van de autonome regio Valencia eist 50 jaar celstraf voor de Belgisch/Mexicaanse vader van twee vermoorde kinderen in de gemeente Godella in de provincie Valencia. In maart 2019 werden de vijf maanden oude baby Ixchel en de drieënhalf jaar oude Amiel door hun moeder en vader vermoord en begraven.

In eerste instantie ging men er in het onderzoek vanuit dat alleen de 27-jarige Mexicaanse moeder María de dader was van de moord op haar kinderen. Later is dat bijgesteld en concludeert men dat ook de Belgisch/Mexicaanse vader Gabriel actief heeft deelgenomen aan de moord van de twee kinderen en het begraven van hun lichamen.

Het was toendertijd een vreemde zaak en dat is het nog steeds. De moeder werd aangehouden toen ze halfnaakt door de straten van Godella rende en beschutting zocht in een plastic ton. 

Na haar aanhouding wees ze meteen de plaats aan waar haar kinderen lagen begraven waarna ze naar de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Valencia werd gestuurd.

De Belgisch/Mexicaanse vader Gabriel werd ook gearresteerd. In eerste instantie voor partnergeweld maar later bleek ook dat hij actief betrokken was bij de moord op de vijf maanden oude baby Ixchel en de drieënhalf jaar oude Amiel.

Nu eist de openbare aanklager van de Valencia regio 50 jaar celstraf voor de vader van de vermoorde kinderen, 25 jaar voor elk kind. De moeder moet gedurende dezelfde periode in een psychiatrische instelling verblijven omdat duidelijk is dat zij psychische problemen heeft en aan schizofrenie lijdt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.