Brandweer zoekt eigenaar woning na butaangas explosie in Torrevieja

Brandweer zoekt eigenaar woning na butaangas explosie in Torrevieja
Beeld: Diario Informacion / Screenshot

Brandweer zoekt eigenaar woning na butaangas explosie in Torrevieja

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Donderdagochtend om 6.15 uur schrokken inwoners van de Diego Ramirez de Torrevieja straat in de kustplaats Torrevieja nadat er een explosie had plaatsgevonden in huisnummer 217. Direct na de ontploffing, waarbij niemand gewond raakte maar waardoor er wel veel materiële schade was aan andere gebouwen, begon de brandweer met de zoektocht naar mogelijke bewoners van het ontplofte appartement.

Niemand werd gevonden maar de brandweer vond wel zes butaan gasflessen, diverse camping gasflessen en een jerrycan met benzine in de woning. Volgens de regionale krant had de bewoner van het ontplofte appartement vaak ruzie en onenigheden met andere bewoners in de straat. De politie heeft zowel van buren als van de bewoner zelf verschillende aangiften binnengekregen de afgelopen jaren.

De bewoner van het appartement werd niet tussen het puin gevonden en nu is de politie op zoek naar de desbetreffende bewoner die ervan verdacht wordt de ontploffing te hebben veroorzaakt, al loopt dat onderzoek nog.

Naast verschillende appartementen waarvan de ruiten en gevels beschadigden waren er ook diverse auto’s die geraakt werden door rondvliegend puin na de ontploffing die verder geen brand veroorzaakte.

Ondanks de enorme schokgolf die ontstond na de ontploffing en rondvliegend puin, raakte niemand gewond. Wel moest het ambulancepersoneel twee personen helpen omdat ze een paniekaanval kregen na de ontploffing.

Ga naar de inhoud