Buitenlanders kopen weer woningen in Spanje

Buitenlanders kopen weer woningen in Spanje
Beeld: 123rf

Buitenlanders kopen weer woningen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van het ‘Colegio de Registradores de la Propiedad, Mercantiles y de Bienes Muebles’ is het aantal woningen dat door buitenlanders is gekocht in het derde trimester gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal. Tussen begin juli en eind september werden er gedurende deze 92 durende periode 14.000 woningen verkocht aan buitenlanders terwijl dit in het tweede kwartaal nog 8.000 woningen waren. 

In het derde kwartaal van dit corona-jaar werden er in Spanje 102.197 woningen verkocht, een stijging van 33,5% ten opzichte van het tweede kwartaal. Van dat totaal werden er 22.269 nieuwbouwwoningen verkocht, een behoorlijke stijging van 58,5%, terwijl het aantal bestaande woningen met 27,8% steeg naar 79.548 woningen.

Regio’s

Tot eind september dit jaar werden de meeste woningen verkocht in de autonome regio Andalusië met een totaal van 84.826 verkochte woningen. Catalonië staat als regio op een tweede plaats met 66.737 verkochte woningen gevolgd door de Valencia regio met 60.413 verkochte woningen en de Madrid regio met 59.885 verkochte woningen.

Op de Canarische Eilanden werden er tot eind september 17.964 woningen verkocht terwijl dat in de Murcia regio steeg naar 14.951 verkochte woningen, in Aragón waren dat er 11.680 verkochte woningen en op de Balearen eilanden steeg het aantal verkochte woningen naar 11.454 tot eind september.

Buitenlanders

In totaal werden er in het derde kwartaal ongeveer 14.000 woningen aan buitenlandse kopers verkocht wat meer is dan de 8.000 woningen in het tweede trimester maar minder dan de 15.000 verkochte woningen in het eerste kwartaal. 

In de lijsten die HIER te downloaden zijn (PDF) wordt in het geval van de buitenlandse kopers niet specifiek gesproken over aantal verkochte woningen per nationaliteit maar worden wel percentages gegeven. 

De grootste groep buitenlandse woningkopers zijn de Britten met een percentage van 13% gevolgd door de Fransen met 9%, Duitsland met 8,3% en België met 8,3%. Daarna staan de Marokkaanse kopers met 6,6% op de lijst gevolgd door de Roemenen met 4,8%, Italianen met 4,7%, Zweden met 4,5% en dan de Nederlanders met 3,7% die boven de Russische kopers staan met 2,2%.

Per regio gezien hebben de buitenlanders de meeste woningen gekocht op de Balearen eilanden (27,1%) gevolgd door de Canarische Eilanden (26,3%), Valencia regio (24,1%), Murcia (17,5%, Andalusië (12,3%), Catalonië (12,1%), Aragón (5,5%) en de Madrid regio (4,3%).

Provincies

Als we naar de gegevens over de provincies waar de buitenlanders de meeste woningen kochten in het derde kwartaal kijken dan staat de provincie Alicante bovenaan met 38,1% buitenlandse kopers en 61,9% Spaanse kopers. 

Als tweede populaire provincie staat Santa Cruz de Tenerife op de lijst met een verhouding van 32,6%/67,4% kopers gevolgd door de provincie Málaga met 30,3%/69,7%, de provincie Gerona met 27,1%/72,3% en de Balearen met 27,1%/72,9%.

Download het rapport over het derde kwartaal 2020 (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.