Eerste sneeuwval deze winter op Mallorca

Eerste sneeuwval deze winter op Mallorca
Beeld: @albertdarder / twitter

Eerste sneeuwval deze winter op Mallorca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Het koufront dat over Spanje trekt brengt niet alleen veel wind en regen met zich mee, maar ook een daling van de temperaturen en daardoor ook sneeuwval. In de hoger gelegen delen van het Spaanse vasteland heeft het al gesneeuwd en skigebieden hebben al aardig wat sneeuw mogen ontvangen. Maar net zoals andere jaren heeft ook Mallorca te maken met de sneeuw.

De berg Puig Major in het Sierra de Tramuntana gebergte op het Balearen-eiland Mallorca is 1445 meter hoog en is daarmee het hoogste punt van de Spaanse archipel in de Middellandse Zee. Als het weer slechter is en de temperaturen dalen, is de Puig Major de plaats waar de sneeuw te zien is. Dat gebeurde ook in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november waar vanaf 1400 meter de sneeuw is gevallen.

Het vroor niet echt want de minimumtemperatuur bleef net één graden boven het vriespunt, maar de sneeuw is toch blijven liggen. Het gaat echter om een dun laagje wat toch deze mooie foto’s opleverde. De kans is groot dat zaterdag en zondag meer sneeuw zal vallen in de Sierra de Tramuntana op Mallorca.

Ga naar de inhoud