Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (35)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (35)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (35)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Sinds een aantal weken zijn wij trotse verkopers van likeuren en gins. Nu horen we je denken… Likeur en gin in een antiek/vintage winkel, waarom? Vaak als wij aan mensen in onze omgeving vertelde dat wij een huis hadden gekocht in Rodriguillo dan zeiden ze ons; “In Rodriguillo zat vroeger een bodega waar ze van die lekkere huisgemaakte likeuren verkochten, maar de eigenaresse is verhuisd en nu zijn de likeuren hier helaas niet meer te koop…” Dit zetten ons aan het denken. Waarom gaan we niet proberen of wij de verkoop vanuit onze winkel kunnen voortzetten.

We hebben contact met haar gezocht en gevraagd of wij haar likeuren mochten gaan verkopen. Dit vond ze een heel leuk idee, haar producten weer in Rodriguillo te koop. We spraken af om een keer bij haar langs te gaan. Ze woont tegenwoordig tussen Albacete en Madrid, dus niet echt om de hoek. We hebben er een lekker dagje uit van gemaakt. We bezochten haar nieuwe fabriek en tijdens de rondleiding werd geen hoekje overgeslagen. Ze was duidelijk heel trots en terecht! Het was er super schoon, netjes en heel modern. Naast likeuren maakt ze ook gins, jams en saladedressings. Na heel veel te hebben geproefd, hebben wij de eerste order geplaatst.

We begonnen met aantal likeuren en 3 gins, wat we al snel uitbreiden met nieuwe smaken. Op dit moment verkopen we 9 verschillende smaken gin en 16 soorten likeuren, waaronder ook een aantal crema’s. Crema’s zijn likeuren met room als basis. Alle smaakstoffen in de likeuren en gins zijn van natuurlijke oorsprong. We hebben heerlijke fruitige gins met aarbei, kersen of nispero. Een aantal zijn gebaseerd op cocktails, zoals een gin met de smaak mojito en een hele speciale is de gin met zwarte truffel.

Naast de bekende likeuren zoals Limoncello en Vodka Caramelo verkopen we natuurlijk ook een aantal typische Spaanse likeuren zoals Licor de Hierbas (een kruidenlikeur) en Crema de Turrón (Turrón is Spaanse noga). Op dit moment is Tom zijn favoriet Licor Fresa Picante of te wel, pikante aardbei en die van Danielle is Crema Chocolate con Menta. Lekker als slaapmutsje voor het slapen gaan. Ben je nieuwsgierig geworden naar een van de likeuren of gins, kom gezellig langs en proef er gerust een paar! Hasta pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud