Man met bijl loopt door Fuengirola en zorgt voor verwondingen en paniek

Man met bijl loopt door Fuengirola en zorgt voor verwondingen en paniek
Beeld: Canva

Man met bijl loopt door Fuengirola en zorgt voor verwondingen en paniek

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het waren even momenten van spanning en paniek op straat in de kustplaats Fuengirola toen een man bewapend met een bijl agressief over straat liep. Het nieuws komt nu pas naar buiten, maar het gebeurde al op 12 november toen de politie een melding binnenkreeg van een aanval met bijl op straat. Er waren twee gewonden personen.

Het voorval deed zich voor op de Paseo Maritimo van Fuengirola aan de Costa del Sol. Daar liep een 34-jarige man bewapend met een bijl agressief op straat. Hij bedreigde voorbijgangers waarbij twee personen lichtgewond raakten. Momenten voordat de man gewapend over straat ging lopen, viel hij twee vrouwen lastig in de uitgaanszone van de kustplaats. Beide vrouwen konden op tijd een lokaal binnengaan waar ze door het personeel werden geholpen.

Toen de vrouwen eenmaal gevlucht waren, besloot de man naar zijn auto te lopen waar hij een bijl tevoorschijn haalde. Hij liep vervolgens naar het lokaal waar de vrouwen zich schuilhielden en verwondde in zijn korte wandeling twee personen die hem probeerden tegen te houden. Daarna vluchtte de man.

Uiteindelijk kon de gewaarschuwde politie snel nadat ze ter plaatse waren de agressieve man in zijn auto aanhouden. Maar eerst probeerde de man nog voor de politie te vluchten. Hij werd gearresteerd en is in afwachting van een gerechtelijke uitspraak.

Ga naar de inhoud