Spaanse zangeres Rosalía wint de belangrijkste Latin Grammy Award

Spaanse zangeres Rosalía wint de belangrijkste Latin Grammy Award
Beeld: Europa Press

Spaanse zangeres Rosalía wint de belangrijkste Latin Grammy Award

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Spaanse zangeres Rosalía gaat van het ene prijzenfestijn naar het andere en haar awards-kast wordt steeds voller. Deze week lukte het de zangeres uit Barcelona om de belangrijkste prijs bij de Latin Grammy Awards mee naar huis te nemen voor haar album ‘Motomami’.

De grote winnaar van de Latin Grammy Awards 2022 werd de Uruguayaanse singer-songwriter Jorge Drexler die zes beeldjes voor onder andere beste alternatieve song, beste popsong, beste singer-songwriter en beste nummer in het Portugees mee naar huis nam.

Maar naast Jorge Drexler en Bad Bunny, die slechts vijf prijzen van de tien nominaties in ontvangst mocht nemen, was de grote ster afgelopen donderdagavond in Las Vegas de Spaanse zangeres Rosalía. Ze won de belangrijkste award voor het beste album van 2022 met ‘Motomami’, een hele prestatie voor de altijd innoverende zangeres uit Sant Esteve Sesrovires. ‘Motomami’ viel in de prijzen voor onder andere album van het jaar, beste alternatieve muziek album en beste verpakkingsontwerp.

In 2019 wist Rosalía ook al een award te winnen voor ‘El mal querer’, het tweede studioalbum uit 2018 van de zangeres dat volgde op haar debuutalbum uit 2017 ‘Los Angeles’ waarvoor ze weliswaar genomineerd werd voor een Latin Grammy Award, maar deze toen niet kreeg.

Op 26 januari 2020 trad Rosalía op tijdens de Grammy Awards (dus zonder Latin). Ze werd daarmee de eerste Spaanse artieste die mocht optreden op het internationale gala. Ook mocht ze de prijs voor beste latinrock- of alternative-album, mee naar huis nemen.

Ga naar de inhoud