Het vliegveld Tenerife Norte krijgt wellicht een andere naam

Het vliegveld Tenerife Norte krijgt wellicht een andere naam

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Het vliegveld Tenerife Noord ofwel Aeropuerto de Tenerife Norte stond voorheen bekend als Los Rodeos en de kans is nu groot dat het vliegveld in de toekomst Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna gaat heten als verwijzing naar de gemeente waar het vliegveld gelegen is. Dit vliegveld wat in het noorden van het eiland Tenerife is gelegen, werd reeds in 1929 in gebruik genomen. Tegenwoordig is het vliegveld Tenerife Sur veel belangrijker en landen en vertrekken daar de meeste vliegtuigen.

Ondanks dat het vliegveld Tenerife Noord reeds in 1929 werd geopend heeft de gemeente San Cristóbal de La Laguna nu pas bij de verantwoordelijke voor het vliegveld Aena en het Dirección General de Aviación Civil van het ministerie van Ontwikkeling een verzoek ingediend voor naamswijziging. Na ontvangst is men in Madrid meteen aan de slag gegaan om te onderzoeken of het mogelijk is de naam te wijzigen. Het verzoek werd in ieder geval positief ontvangen en de kans is dus groot dat er een naamswijziging zal komen.

De bedoeling van de gemeente San Cristóbal de La Laguna is om herkenbaarder te zijn door de naam van de stad aan het vliegveld vast te plakken. Toen het vliegveld in 1929 op aandringen van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa werd opgericht onder de naam Los Rodeos wist men nog niet dat het vliegveld flink zou gaan groeien. In 1943 werd de eerste keine terminal geopend en begin het vliegveld pas echt op volle toeren te draaien, helemaal ten drie jaar later in 1946 een grotere terminal werd geopend en er buiten nationaal verkeer ook internationaal vliegverkeer welkom was. Jaarlijks maken er nog steeds meer dan 4 miljoen passagiers gebruik van dit vliegveld (Tenerife Sur heeft jaarlijks meer dan 10 miljoen vliegtuigpassagiers).

In de zeventiger jaren van de vorige eeuw veranderde men de naam naar Tenerife Norte maar in de volksmond wordt nog steeds gesproken over het vliegveld Los Rodeos. De naamswijziging kwam nadat in 1978 het andere vliegveld Tenerife Sur werd geopend, een jaar na het grootste luchtvaartongeluk ooit. Het betrof een botsing op de startbaan tussen twee Boeings 747: een van Pan Am en een van KLM. Hierbij kwamen 583 mensen om het leven.

Foto: Google Street View

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.