Search
menu
Search

Verontwaardiging nadat politieagent in Barcelona hond dood schiet

Oeps ... foto ontbreekt!

Verontwaardiging nadat politieagent in Barcelona hond dood schiet

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Een agent van de Guardia Urbana politie in de stad Barcelona heeft dinsdag een hond op straat doodgeschoten. Zoals het verhaal gaat werd de agent gebeten door de hond waarop deze zijn pistool pakte en de hond zonder pardon doodschoot. De eigenaar van de hond werd daarna gearresteerd omdat hij na het dodelijke schot de agenten aanviel.

Het voorval deed zich voor in de wijk Sants-Montjuïc waar nabij de Plaza Espanya kruising Gran Vía een op straat levende man met zijn hond liep. In de krant staat dat de hond de agent in zijn arm beet en de agent daarop uit angst voor een andere aanval de hond zonder pardon doodschoot.

Het gaat om een grote hond waarvan het ras niet bekend is. De eigenaar van de hond staat volgens de Guardia Urbana bekend als een gewelddadige man die vaker problemen heeft gehad met de politie. Feit is dat hij gearresteerd werd door meerdere agenten omdat de man twee agenten aanviel nadat deze zijn hond hadden doodgeschoten.

Er is grote verontwaardiging ontstaan nadat videobeelden van de doodgeschoten hond en de arrestatie van de dakloze man op internet werden geplaatst. Ook de Spaanse Partij voor de Dieren heeft haar verontwaardiging uitgesproken en een manifestatie georganiseerd die woensdagmiddag moet plaatsvinden.

PACMA vindt het ongelooflijk dat een gemeente die zichzelf diervriendelijk noemt honden op straat doodschiet. De gemeente van burgemeester Ada Colau is de eindverantwoordelijke voor de Guardia Urbana.

Ga naar de inhoud