Verontwaardiging nadat politieagent in Barcelona hond dood schiet

Verontwaardiging nadat politieagent in Barcelona hond dood schiet
Beeld: Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Een agent van de Guardia Urbana politie in de stad Barcelona heeft dinsdag een hond op straat doodgeschoten. Zoals het verhaal gaat werd de agent gebeten door de hond waarop deze zijn pistool pakte en de hond zonder pardon doodschoot. De eigenaar van de hond werd daarna gearresteerd omdat hij na het dodelijke schot de agenten aanviel.

Het voorval deed zich voor in de wijk Sants-Montjuïc waar nabij de Plaza Espanya kruising Gran Vía een op straat levende man met zijn hond liep. In de krant staat dat de hond de agent in zijn arm beet en de agent daarop uit angst voor een andere aanval de hond zonder pardon doodschoot.

Het gaat om een grote hond waarvan het ras niet bekend is. De eigenaar van de hond staat volgens de Guardia Urbana bekend als een gewelddadige man die vaker problemen heeft gehad met de politie. Feit is dat hij gearresteerd werd door meerdere agenten omdat de man twee agenten aanviel nadat deze zijn hond hadden doodgeschoten.

Er is grote verontwaardiging ontstaan nadat videobeelden van de doodgeschoten hond en de arrestatie van de dakloze man op internet werden geplaatst. Ook de Spaanse Partij voor de Dieren heeft haar verontwaardiging uitgesproken en een manifestatie georganiseerd die woensdagmiddag moet plaatsvinden.

PACMA vindt het ongelooflijk dat een gemeente die zichzelf diervriendelijk noemt honden op straat doodschiet. De gemeente van burgemeester Ada Colau is de eindverantwoordelijke voor de Guardia Urbana.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

22
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Rudy

Als ik de beste man was geweest en de kans had gekregen om een pistool te bemachtigen had ik in zijn situatie weleens de agent overhoop kunnen schieten. De agent dient een flinke reprimande te krijgen, een schade vergoeding aan de zwerver te betalen en publiekelijk zijn spijt betuigen. En een verplichte donatie aan een dierenbeschermings instantie. Wat hij deed heeft geen enkele rechtvaardiging.
Als agenten alle blaffende honden gaan afschieten wordt het een lekker bloedbad hier in Spanje….

ROBERTO

Jopke en konsoorten die zulke reactie goedkeuren bewijst dat de reactie tegenover dieren in spanje nog niet veel verandert is sukkelaars

Jopke

Heb ik iets goedgekeurd? Bede om BEIDE reacties van me eens GRONDIG te lezen aub vooraleer je begint met iemand te beledigen…verklaard veel over jezelf hoor!
…toevallig hou ik me heeeeeeeel veel bezig met straathondjes annex katten annex vogels….

Piet Paëlla

Bullshit, als jij dan toch zo’n dierenliefhebber bent, ga dan eens kijken in een abattoir hoe varkens, koeien, kippen en konijnen massaal aan hun einde komen voor jouw braadpan-gerief….
En geen van deze dieren zijn gevaarlijk hé, ze bijten of verminken geen mensen, bovendien heeft niemand aan die man gevraagd of hij dan maar op straat gaat leven, wonen en slapen met een hond die is opgevoed door een achterlijke gladiool.

Piet Paëlla

Mijn bericht was bestemd voor Rudy en Roberto.

Anoniem

De enige achterlijke gladiool ben jij Piet Paëlla want jij bent in mijn ogen een echte dierenhaater. En dieren eten ook dieren die niet bijten of gevaarlijk zijn zo zit de natuur nu eenmaal inelkaar.

Jopke

Een beetje in tegenstelling tot mijn eerdere reactie hier doet dit me denken aan wat mijn ouders en ik (9j!) meemaakten: de GC kwamen aan huis en onze Duitse herder – die enkel kabaal maakte wegens vreemden – werd door 1 van hen bedreigd met een machinepistool(!). Mijn vader was er tussen gaan staan terwijl hij de loop wegduwde. Ongelooflijk. Dit was dus eind de jaren 60. Mijn vader heeft geëist om onmiddellijk het pand te verlaten en heeft daags nadien een klacht ingediend bij de commandant vh garnizoen. Nooit geweten wat er verder mee gebeurd is.

leo

Heel Facebook staat vol met klachten van honden organisaties. Het schijnt dat de agenten de man behoorlijk grof aan het behandelen waren alvorens de hond de agent zijn arm greep en daarna gelijk op de hond heeft geschoten. Daarna viel de man de agenten aan die hem met meerdere agenten tegen de grond duwden met veel geweld terwijl de hond met een kwispelende staart lag dood te gaan op de straat. Dit had nooit mogen gebeuren en het is logish in de aard van de hond dat deze zijn baas wilde beschermen. Ik hoop dat ze deze agent op non… Lees verder »

Pepe

Niet afgeven op die arme politieman!! Denk niet dat hij dat voor de lol doet. Dat is typisch links denken bij de kritikasters. Die praten al decennia lang recht wat het gros van de mensen krom vinden. En door in hun arrogantie te beweren dat een andere dan hun eigen verwrongen mening alleen maar door “domme” mensen wordt gehanteerd, zetten ze zich zelf op een voetstuk, althans in hun optiek. (een schavot ware toepasselijker). Linkse rechters en advocaten zitten in dezelfde hoek. Maar de politie en de gewone man hebben meer gevoel voor echtheid en oprechtheid. Geloof me, ik weet… Lees verder »

Rene

Wat een onzin kraamt u uit.

Rene

Het verhaal is iets anders dan wordt geschetst. Zoek de beelden en gij zult vinden belachelijke actie, lees de Spaanse kranten en reacties er op na, buitensporig politie geweld was de oorzaak kalme hond die zijn baasje verdedigd, de hond was ook de jongste niet neer en zag er niet uit als een vechthond, gewoon ouwe lobbes

Rudy Puister

Wat een onzin kraampt Pepe hier uit. Typish comentaar van een betweter met een grote mond. En als je zo goed weet waar je over praat weet je ook dat het onzinnig gelul is. Niet meer doen lijkt me het beste in jouw geval.

Eddy

Er komt een tijd en vrees dat dit niet lang meer zal duren dat de mensen terug respect zullen hebben voor agenten en BLIJ zullen zijn dat ze er zijn.Zelfs ben ik een grote dierenvriend en vindt dit ook verschrikkelijk maar wat? is er echt gebeurt.

Ramon

Ik heb hier dus helemaal geen moeite mee. Een hond die iemand aanvalt met een aggressieve eigenaar. Typje die de hond waarschijnlijk ook als wapen gebruikt. Zal er maar met je kind langslopen en gegrepen worden door zo’n kuthond. Dan verdient die hond niet beter en die eigenaar trouwens ook niet.

Jozef

Ramon, misschien was het een piemelhond en geen k..hond

Sieg

Wat een belachtelijke kort-door-de-bocht reactie! De hond, het meest trouwe dier dat er bestaat, wilde enkel zijn baasje verdedigen, daar de meeste agenten absoluut niet respectvol omgaan met de gemiddelde dakloze! Deze personen hebben vaak als enige trouwe vriend hun hond en vice versa. Iets waar jij je kennelijk niet eens een voorstelling van kan maken. Grote kans dat de hond de agenten als een bedreiging ervaarde. Jij bent iemand die kennelijk totaal niet om dieren geeft en ook niets van honden weet. Te hopen dat je zelf geen vader bent, want die kinderen zullen dezelfde respectloze mentaliteit tov dieren… Lees verder »

Kelly

Goed gezegd Sieg, volkomen mee eens

sonia.declercq@gmail.com

Wie die man is of wat hij ook op zijn kerfstok heeft, laat ik ter zake.
Dat hij agressief is geworden omdat zijn ( misschien enige, oprechte vriend ) koelbloedig werd doodgeschoten kan ik wel goed begrijpen.
Hopelijk hebben geen kinderen dit moeten aanzien.
” Uw vriend, de politie” is in dit geval ver van de realiteit. Hij zou moeten geschorst worden. Trouwens, een hond die op straat leeft en plots iemand aanvalt, daar stel ik mij vragen bij. De hond had zijn baasje misschien willen verdedigen en het sukkelaartje heeft het met zijn leven moeten bekopen.

Piet Paëlla

Sonia, de sukkel is hij…..
Het is zijn schuld dat die hond heeft gebeten en nu is hij zijn hond kwijt.
Weer zo’n nono die niet weet hij hij zijn hond moet opvoeden en socialiseren.
Hij mag blij zijn dat er geen klein kind werd gegrepen, want dan was die eikel ook afgemaakt.

Piet Paëlla

korrektie: HOE hij zijn hond moet opvoeden en socialiseren

Anoniem

Piet Paëlla de hond heeft niet gebeten sukkel, hij heeft de agent in zijn arm gegrepen om hem tegen te houden, de agent heeft geen bijtwond en als dat wel zo was stond die uitgebreid in de krant. De hond was niet agresief en veel kinderen die lang liepen gingen altijd de hond aaien. Dus stop met dat enorme gelul uit je nek wat je trouwens wel vaker doet hier.

Jopke

Ik treed hier Piet bij. Een hond die plots bijt heeft dit wellicht nog gedaan en daarom legt men niet meteen klacht neer. Blijft dus dat die nono de grote schuldige is vh verhaal want als hij beweert dat dit zijn hond is, dan had hij dit kunnen voorkomen door hem (strakker) aan te lijnen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.