Verontwaardiging nadat politieagent in Barcelona hond dood schiet

Verontwaardiging nadat politieagent in Barcelona hond dood schiet
Beeld: Twitter

Verontwaardiging nadat politieagent in Barcelona hond dood schiet

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Een agent van de Guardia Urbana politie in de stad Barcelona heeft dinsdag een hond op straat doodgeschoten. Zoals het verhaal gaat werd de agent gebeten door de hond waarop deze zijn pistool pakte en de hond zonder pardon doodschoot. De eigenaar van de hond werd daarna gearresteerd omdat hij na het dodelijke schot de agenten aanviel.

Het voorval deed zich voor in de wijk Sants-Montjuïc waar nabij de Plaza Espanya kruising Gran Vía een op straat levende man met zijn hond liep. In de krant staat dat de hond de agent in zijn arm beet en de agent daarop uit angst voor een andere aanval de hond zonder pardon doodschoot.

Het gaat om een grote hond waarvan het ras niet bekend is. De eigenaar van de hond staat volgens de Guardia Urbana bekend als een gewelddadige man die vaker problemen heeft gehad met de politie. Feit is dat hij gearresteerd werd door meerdere agenten omdat de man twee agenten aanviel nadat deze zijn hond hadden doodgeschoten.

Er is grote verontwaardiging ontstaan nadat videobeelden van de doodgeschoten hond en de arrestatie van de dakloze man op internet werden geplaatst. Ook de Spaanse Partij voor de Dieren heeft haar verontwaardiging uitgesproken en een manifestatie georganiseerd die woensdagmiddag moet plaatsvinden.

PACMA vindt het ongelooflijk dat een gemeente die zichzelf diervriendelijk noemt honden op straat doodschiet. De gemeente van burgemeester Ada Colau is de eindverantwoordelijke voor de Guardia Urbana.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.