AP-7 tussen Alicante en Tarragona vanaf 31 december 22 uur tolvrij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
AP-7 tussen Alicante en Tarragona vanaf 31 december 22 uur tolvrij
Beeld: Adobe Stock

ALICANTE – Vanaf 1 januari 2020 zal de AP-7 tussen Tarragona en Alicante gratis te berijden zijn want vanaf die datum is dit deel van de AP-7 geen tolweg meer. Op 31 december eindigt het contract met de beheerder Abertis/Aumar waardoor de snelweg vanaf dat moment weer in handen is van de Spaanse staat. Maar automobilisten kunnen al eerder gratis over de AP-7 rijden om het nieuwe jaar te vieren.

De betrokken partijen hebben aangegeven dat de tolpoorten eerder open zullen gaan dan verwacht. In principe zou dat dus in de nacht van 31 december 2019 op 1 januari 2020 moeten gebeuren, op het moment dat heel Spanje de jaarwisseling viert. Maar men heeft besloten de tolpoorten twee uur eerder open te zetten waardoor de AP-7 van Tarragona naar Valencia en van Valencia naar Alicante vanaf 22 uur op 31 december gratis is.

De AP-7 snelweg ofwel Autopista del Mediterráneo tussen de provincie Tarragona, Valencia en Alicante is 373,8 kilometer lang en heeft over het hele traject een tol van 59,97 euro. Vanaf 1 januari 2020 zal die tol komen te vervallen wat uiteraard goed nieuws is voor de Spanjaarden maar ook buitenlanders die gebruik maken van deze snelweg om naar de Comunidad Valenciana, Murcia of Andalusië te rijden.

LEESTIP: De AP-7 of Middellandse Zee snelweg in Spanje

Vanaf 1 januari 2020 zal ook de AP-4 ofwel Autopista del Sur tussen Sevilla en Cádiz tolvrij worden. Het gaat hier om een snelweg van 93 km waar dagelijks gemiddeld 21.974 voertuigen gebruik van maken. De tol kost dit jaar 7,42 euro op de AP-4.

Andere tolwegen

Op 31 augustus 2021 zullen de beheerders contracten op drie andere snelwegen eindigen, te weten de AP-7 tussen Montmeló en El Papiol, de AP-7 tussen Tarragona en La Jonquera en de AP-2 tussen Zaragoza en El Venrdell (Tarragona). Deze snelwegen worden beheerd door Acesa (Abertis) en zijn samen goed voor 479 kilometer.

De demissionaire minister van Ontwikkeling heeft al aangekondigd dat men is begonnen met de voorbereidingen om ook de AP-2 tussen Zaragoza en El Vendrell (Tarragona) en de AP-7 tussen Tarragona en La Jonquera (Gerona) bij de Frans/Spaanse grens tolvrij te maken na augustus 2021. Of dat uiteindelijk doorgaat ligt eraan wie er op dat moment regeert in Spanje.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.