Search
menu
Search

AP-7 tussen Alicante en Tarragona vanaf 31 december 22 uur tolvrij

Oeps ... foto ontbreekt!

AP-7 tussen Alicante en Tarragona vanaf 31 december 22 uur tolvrij

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Vanaf 1 januari 2020 zal de AP-7 tussen Tarragona en Alicante gratis te berijden zijn want vanaf die datum is dit deel van de AP-7 geen tolweg meer. Op 31 december eindigt het contract met de beheerder Abertis/Aumar waardoor de snelweg vanaf dat moment weer in handen is van de Spaanse staat. Maar automobilisten kunnen al eerder gratis over de AP-7 rijden om het nieuwe jaar te vieren.

De betrokken partijen hebben aangegeven dat de tolpoorten eerder open zullen gaan dan verwacht. In principe zou dat dus in de nacht van 31 december 2019 op 1 januari 2020 moeten gebeuren, op het moment dat heel Spanje de jaarwisseling viert. Maar men heeft besloten de tolpoorten twee uur eerder open te zetten waardoor de AP-7 van Tarragona naar Valencia en van Valencia naar Alicante vanaf 22 uur op 31 december gratis is.

De AP-7 snelweg ofwel Autopista del Mediterráneo tussen de provincie Tarragona, Valencia en Alicante is 373,8 kilometer lang en heeft over het hele traject een tol van 59,97 euro. Vanaf 1 januari 2020 zal die tol komen te vervallen wat uiteraard goed nieuws is voor de Spanjaarden maar ook buitenlanders die gebruik maken van deze snelweg om naar de Comunidad Valenciana, Murcia of Andalusië te rijden.

LEESTIP: De AP-7 of Middellandse Zee snelweg in Spanje

Vanaf 1 januari 2020 zal ook de AP-4 ofwel Autopista del Sur tussen Sevilla en Cádiz tolvrij worden. Het gaat hier om een snelweg van 93 km waar dagelijks gemiddeld 21.974 voertuigen gebruik van maken. De tol kost dit jaar 7,42 euro op de AP-4.

Andere tolwegen

Op 31 augustus 2021 zullen de beheerders contracten op drie andere snelwegen eindigen, te weten de AP-7 tussen Montmeló en El Papiol, de AP-7 tussen Tarragona en La Jonquera en de AP-2 tussen Zaragoza en El Venrdell (Tarragona). Deze snelwegen worden beheerd door Acesa (Abertis) en zijn samen goed voor 479 kilometer.

De demissionaire minister van Ontwikkeling heeft al aangekondigd dat men is begonnen met de voorbereidingen om ook de AP-2 tussen Zaragoza en El Vendrell (Tarragona) en de AP-7 tussen Tarragona en La Jonquera (Gerona) bij de Frans/Spaanse grens tolvrij te maken na augustus 2021. Of dat uiteindelijk doorgaat ligt eraan wie er op dat moment regeert in Spanje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?