Campinggasten Salou en Cambrils kunnen naar nieuwe Mercadona (foto’s)

Oeps ... foto ontbreekt!

Campinggasten Salou en Cambrils kunnen naar nieuwe Mercadona (foto’s)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Na meer dan 10 jaar een Mercadona supermarkt te hebben gehad in de wijk Jardines de Vilafortuny (Cambrils), heeft de Valenciaanse supermarktketen een nieuwe vestiging geopend aan de Cami de Cavet waarna de oude vestiging is gesloten. De nieuwe grote supermarkt is goed nieuws voor met name de toeristen die op de campings nabij verblijven maar uiteraard ook voor de inwoners.

Afgelopen maandag 16 december werd de nieuwe Mercadona supermarkt van de wijk Vilafortuny in Cambrils geopend. Dat heeft, zoals we al eerder schreven, direct gevolgen voor de redactie want in plaats van met het oma/opa boodschappenkarretje moeten we nu met de auto boodschappen doen omdat de oude supermarkt op slechts 200 meter is gesloten en de nieuwe veel verder weg ligt.

Maar voor de toeristen en dan met name die vakantiegangers die op de campings Camping & Resort Sangulí Salou, Cambrils Park & Resort en Camping La Corona verblijven is de nieuwe Mercadona goed nieuws want deze ligt pal achter Cambrils Park & Resort, vlakbij Camping La Corona en op slechts enkele minuten rijden of fietsen van Camping & Resort Sanguli Salou. (zie kaart)

De redactie heeft de nieuwe supermarkt bezocht maar mocht geen foto’s maken. Het is ons toch gelukt enkele foto’s te maken van de buitenkant, de parking en de ingang van de nieuwe Mercadona. Eigenlijk is de rest van de supermarkt hetzelfde als de overige Mercadona’s alleen met bredere gangen en alles bling bling nieuw 😉

Parkeren

De parking dien je te betreden via de Cami de Cavet en gaat nadat je een ticket hebt gekregen de slagboom open. Daarna kun je op de parkeerplaats buiten (129 plaatsen) parkeren of overdekt (72 plaatsen) de auto in de schaduw en/of droog zetten. Er zijn plaatsen voor gehandicapten en 4 parkeerplaatsen voor elektrische auto’s.

Het parkeerticket dien je te bewaren want bij de kassa wordt daarom gevraagd. Na betaling krijg je een kassabon met daarop een code om de parking uit te rijden maar in feite is dat niet nodig. Het kentekennummer van de auto wordt geregistreerd en er wordt bij de kassa aangegeven dat je betaald hebt (parkeren is gratis). Daarna kun je zonder een ticket te laten zien binnen 20 minuten de parkeerplaats uitrijden in de Carrer del Castell d’Almansa.

Overigens is er vóór de supermarkt aan de kant van de Cami de Cavet meer ruimte gemaakt om fietsen te stallen bij de speciale beugels die er neer zijn gezet (zie foto).  Overigens ligt het fietspad pal naast de ingang van de supermarkt, wat makkelijk is voor de fietsers maar ook lastig (en gevaarlijk) kan zijn omdat de auto’s over het fietspad de parking op moeten rijden.

Supermarkt

Om bij de supermarkt te komen dien je de roltrap te nemen of kun je de lift pakken waarna je boodschappen kunt doen in een supermarkt op de eerste verdieping met bredere gangen inclusief banken om te zitten (hebben wij nog niet gezien), nieuwe afdelingen zoals het kant en klaar eten dat in de eigen keuken bereid wordt en over het algemeen een betere indeling.

Bij binnenkomst valt op dat alles ruim is opgezet en dat er veel nieuwe model winkelkarretjes zijn zoals de kleine variant (ter vervanging van de winkelmand) en de grote variant, allemaal van plastic maar met sensoren die ervoor zorgen dat de karretjes niet van het terrein van de Mercadona kunnen gaan want dan worden de wielen geblokkeerd. 

Verse maaltijden

Wat ook opvalt is de eethoek waar 4 tafels en 24 hoge stoelen staan met daarnaast een magnetron om in de supermarkt gekocht kant-en-klaar eten en drinken te nuttigen. In Spanje wordt er ook wel gesproken van Mercaurante (MERCadona & restAURANTE). Speciaal voor de eethoek klanten zijn er diverse broodjes die vers zijn en opgewarmd kunnen worden zoals broodjes Spaanse serrano ham, hamburgers en kip sandwiches.

Verder is nieuw de ‘Listo para comer’ hoek waar een keuken is gebouwd en waar verse maaltijden bereid worden. Daaronder bevinden zich o.a. vers gemaakte en zelf samengestelde pizza’s, paella, lasaña, verschillende pasta’s, geroosterde kip, spareribs, tortilla de patata, gehaktballetjes, lentejas en fabada, croquetas (ham, kip, spinazie, roquefort) en er is een saladebar (alles staat in een folder). Alles tegen aantrekkelijke prijzen.

ddcd57b3639f09c22aa943e95f50b796
Situatie nieuwe Mercadona / Google Maps

Aanwinst

De nieuwe Mercadona is een hele verbetering en is vele malen groter dan de oude supermarkt die reeds deels is afgebroken (en waar waarschijnlijk woningen worden gebouwd). 

De nieuwe Mercadona zal zeker veel bezocht worden door de inwoners van de wijk Vilafortuny en de toeristen die in de zomermaanden op de nabij gelegen campings en resorts verblijven. Vanwege de ligging zal de Mercadona echter ook veel bezocht gaan worden door inwoners van Cambrils, Salou en wellicht ook verder weg.

Voor degene die er echt een supermarkt feestje van willen maken, om de hoek ligt de Catalaanse keten Plus Fresc, en richting Salou kun je naar de Lidl en Esclat rijden terwijl als je de Cami de Cavet vervolgd richting Cambrils je vanzelf naar de Aldi rijdt (waar dichtbij ook weer een Lidl ligt).

Ben je al in de nieuwe Mercadona geweest, laat ons dan weten wat je ervan vindt. Een verbetering of …

Ga naar de inhoud