De helft van de Spanjaarden meent dat ze teveel belastingen betaalt

De helft van de Spanjaarden meent dat ze teveel belastingen betalen
Beeld: Adobe Stock

De helft van de Spanjaarden meent dat ze teveel belastingen betaalt

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de barometer van november samengesteld door het Centrum voor Sociologisch Onderzoek Spanje (CIS) meent 53% van de Spanjaarden dat ze teveel aan belastingen betalen in Spanje. Uit diezelfde enquête is ook gebleken dat 87% van de Spanjaarden meent dat ze niet genoeg betaald krijgen.

Sinds vorig jaar brengt het Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) elke maand een barometer uit met daarin de resultaten na enquêtes onder de Spaanse bevolking. Er wordt van alles en nog wat gevraagd zoals op welke partij iemand zou stemmen als er verkiezingen zouden zijn en wat men van de politiek of de economische situatie vindt in het land.

Er wordt ook gevraagd naar de mening van de Spanjaarden wat betreft de belastingen waarbij in november 52,9% aangeeft dat ze teveel belasting betalen in Spanje, 36% zegt dat dit normaal is terwijl 5,4% zegt dat men weinig belasting betaald in Spanje.

Waarom

Vreemd genoeg weet een op de vier Spanjaarden (27,4%) niet waarom ze belasting betalen maar het merendeel van de Spanjaarden (55,6%) meent dat het noodzakelijk is om belastingen te betalen. 12,7% van de deelnemers meent echter dat de belasting die alle Spanjaarden betalen alleen maar ten goede komt aan de rijkere inwoners van Spanje.

Meer

28,1% van de Spanjaarden meent ook dat ze meer belasting betalen dan in andere vergelijkbare Europese landen. 24% zegt dat er in Spanje minder betaald wordt en 12,1% zegt dat de belasting die men in Spanje moet betalen gelijk is aan andere landen. 33,6% zegt dat ze geen mening hebben of geen vergelijking kunnen maken met andere landen.

Fraude

Als gevraagd wordt naar fiscale fraude zegt 49,5% dat er heel veel fraude plaatsvindt in Spanje, 41,7% zegt dat er redelijk veel gefraudeerd wordt terwijl 4,4% zegt dat er heel weinig fiscale fraude is in Spanje.

Download de barometer november 2019 HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.