Spaanse spoorwegen annuleert 271 treinen vanwege staking

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse spoorwegen annuleert 271 treinen vanwege staking

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op vrijdag 20 december gaat het personeel bij de Spaanse spoorwegen staken en dus heeft de spoorwegmaatschappij Renfe 271 treinen geannuleerd. Het gaat daarbij om de AVE (hogesnelheidstreinen), larga distancia (lange afstandstreinen) en media distancia (middellange afstandstreinen). De 24-uursstaking valt samen met het begin van de ‘salida de Navidad’ ofwel grote kerstdrukte.

Volgens de krant moeten vanwege de staking bij het personeel van Renfe tenminste 28.200 personen een andere manier van reizen zoeken omdat er 271 van de geplande 1.034 treinen geannuleerd worden. Het gaat volgens de Spaanse spoorwegmaatschappij om 39 AVE (hogesnelheidstreinen) en larga distancia (lange afstandstreinen) treinen en 232 media distancia (middellange afstandstreinen).

Op vrijdag zullen er in Spanje 361 AVE hogesnelheidstreinen en lange afstandstreinen rijden, dat is 90% van de oorspronkelijk 400 geplande treinen. Alleen bij de AVE en larga distancia zijn er vanwege de 39 geannuleerde treinen 12.085 passagiers die met de staking te maken krijgen.

Bij de middellange afstandstreinen zullen 402 van de geplande 634 treinen rijden, een 63% van het totaal. Hierdoor zijn er bij de 232 geannuleerde treinen tenminste 16.146 passagiers die te maken krijgen met de gevolgen van de staking.

Bij de regionale en cercanias treinen dient men tijdens de spits tenminste 75% van de treinen te laten rijden terwijl dat buiten de drukke uren 50% is. Maar deze percentages kunnen verschillen per stad en regio. 

Ga naar de inhoud