Spaanse spoorwegen annuleert 271 treinen vanwege staking

Spaanse spoorwegen annuleert 271 treinen vanwege staking
Beeld: Europa Press

Spaanse spoorwegen annuleert 271 treinen vanwege staking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op vrijdag 20 december gaat het personeel bij de Spaanse spoorwegen staken en dus heeft de spoorwegmaatschappij Renfe 271 treinen geannuleerd. Het gaat daarbij om de AVE (hogesnelheidstreinen), larga distancia (lange afstandstreinen) en media distancia (middellange afstandstreinen). De 24-uursstaking valt samen met het begin van de ‘salida de Navidad’ ofwel grote kerstdrukte.

Volgens de krant moeten vanwege de staking bij het personeel van Renfe tenminste 28.200 personen een andere manier van reizen zoeken omdat er 271 van de geplande 1.034 treinen geannuleerd worden. Het gaat volgens de Spaanse spoorwegmaatschappij om 39 AVE (hogesnelheidstreinen) en larga distancia (lange afstandstreinen) treinen en 232 media distancia (middellange afstandstreinen).

Op vrijdag zullen er in Spanje 361 AVE hogesnelheidstreinen en lange afstandstreinen rijden, dat is 90% van de oorspronkelijk 400 geplande treinen. Alleen bij de AVE en larga distancia zijn er vanwege de 39 geannuleerde treinen 12.085 passagiers die met de staking te maken krijgen.

Bij de middellange afstandstreinen zullen 402 van de geplande 634 treinen rijden, een 63% van het totaal. Hierdoor zijn er bij de 232 geannuleerde treinen tenminste 16.146 passagiers die te maken krijgen met de gevolgen van de staking.

Bij de regionale en cercanias treinen dient men tijdens de spits tenminste 75% van de treinen te laten rijden terwijl dat buiten de drukke uren 50% is. Maar deze percentages kunnen verschillen per stad en regio. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.