Nederlanders maken gezellige ‘Gypsy Kings’ achtige Spaanse muziek

Nederlanders maken gezellige ‘Gypsy Kings’ achtige Spaanse muziek
Beeld: Mike Bot / Bonny Vida

Nederlanders maken gezellige ‘Gypsy Kings’ achtige Spaanse muziek

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Om even het zonnetje en het Spaanse temperament in huis te halen tijdens deze moeilijke corona-tijden met lockdowns, anderhalve meter afstand, gesloten bars en helaas ook tapasbars en nog veel meer ellende, willen we even aandacht besteden aan een groep Nederlandse muzikanten die gezellige liedjes presenteren bestaande uit een mix van Spaanse en Ierse muziek: Wij presenteren ‘Bonny Vida’.

Denk bij het luisteren van de Spaanse liedjes van ‘Bonny Vida’ aan een strand, palmbomen, de heerlijke Middellandse Zee, een terrasje, sangria, die overheerlijke tapas, een verse paella of wat dan ook om even in de vakantiesfeer te komen. Reizen mag van Den Haag niet meer maar dat wil niet zeggen dat we niet mogen wegdromen (in plaats van weggaan zullen we maar zeggen).

In ons artikel en omdat wij over Spanje schrijven besteden wij alleen even aandacht aan de Spaanse liedjes die door ‘Bonny Vida’ gemaakt worden als verwijzing naar de overbekende (vreemd genoeg uit Frankrijk komende) Gypsy Kings. Maar ‘Bonny Vida’ maakt ook muziek in de stijl van de Ierse Dubliners wat ook heel leuk en gezellig is met een pint of beer in de handen dan in plaats van een Sangria.

KLIK HIER voor de website van ‘Bonny Vida’.

De band

Bonny Vida bestaat uit vier Nederlandse vrienden die ruim 20 jaar samen muziek maken. Naast dat ze uitstekend op elkaar zijn ingespeeld, zorgen ze samen voor een zonnige sfeer! 

Marc is zanger van de band en varieert in ritme- en sologitaarpartijen. Daarnaast produceert Marc de muziek vanuit zijn opnamestudio.

Igor speelt gitaar en mandoline binnen Bonny Vida; Daarnaast neemt hij zangpartijen voor zijn rekening en is hij contactpersoon voor optredens.

Guido is de bassist van de band. Op zijn Music Man basgitaar zorgt hij voor de swingende elementen binnen de muziek. Ook verzorgt hij de achtergrondzang.

Chris verzorgt de percussie bij de muziek. Hij drumt of bespeelt verschillende cajons. Daarnaast speelt hij graag mee tijdens jamsessies.

Muziekstijl

Bonny Vida verzorgt Spaanse of Ierse muziek of een combinatie van beide muzieksoorten. Dit kan bij elke gelegenheid; café, festival, tuin of restaurant. Op de website staat een overzicht van de bekendste (cover)liedjes. Dit aanbod combineren ze met eigen Spaanse nummers van de nieuwe cd.

Album

Bonny Vida heeft op veel verzoek van de fans en supporters een eigen album/cd uitgebracht dat zowel op Spotify als op YouTube deels te beluisteren en bekijken is. Het album bestaat uit Spaanse liedjes en heeft de naam ‘Que bonito es’ gekregen.

KLIK HIER om naar Spotify te gaan om naar de liedjes te luisteren.

KLIK HIER of kijk hieronder om YouTube video’s te bekijken van enkele Spaanse liedjes.

Ga naar de inhoud