Search
menu
Search

Max Verstappen is als poeper te koop in Barcelona

Max Verstappen is als poeper te koop in Barcelona
Beeld: caganer.com / web

Max Verstappen is als poeper te koop in Barcelona

Max Verstappen heeft eindelijk de top bereikt. En dan hebben we het niet over de Formule 1, maar over een andere mijlpaal in zijn carrière. Max Verstappen heeft namelijk sinds 2023 een eigen ‘caganer’ ofwel een traditioneel Catalaans poepende poppetje dat onder de kerstboom of in de kerststal wordt geplaatst. Of Max Verstappen voetballer Leo Messi als meest verkochte poepert ooit van de troon kan stoten zal de toekomst moeten uitwijzen.

Via deze website is het mogelijk om de poepende Max Verstappen voor 21 euro te kopen (wordt wereldwijd verstuurd). De caganer wordt daarna traditioneel in Catalonië onder de kerstboom of in de kerststal geplaatst voor geluk, gezondheid en welvaart in het komende jaar. Dus als je wilt dat Verstappen in 2024 ook de Formule 1 wint, plaats dan een poepende Max in je kerstversiering.

Max Verstappen is slechts één van de nieuwe Caganers dit jaar. Caganer.com heeft in het assortiment ook Argentijnse president Javier Milei, de zanger en producer Bizarrap, kunstenaar en ontdekker Leonardo Da Vinci, het koekjesmonster (monstro galleta), Shrek (eindelijk), natuurlijk Barbie, voetballer kylian Mbappe, Spaanse tennisser Carlos Alcaraz, de overleden zangeres Amy Winehouse en een nieuwe versie met het Miami shirt van Leo Messi.

Het is ook Lionel of Leo Messi die bekendstaat als de meest verkochte caganer ooit. Sinds Messi’s komst bij FC Barcelona in 2004 is hij uitgegroeid tot icoon in Catalonië. Logisch dus dat er al snel een caganer van hem verscheen. Inmiddels zijn er maar liefst zes versies van een Messi caganer geproduceerd door het bedrijf caganer.com uit Torroella de Montgrí.

De eerste Messi caganer dateert van bijna 20 jaar geleden. Hierop is nog een piepjonge Messi te zien in het shirt van FC Barcelona. Inmiddels is deze versie uitverkocht. Er zijn nog twee andere caganers waarop Messi het shirt van Barça draagt, inclusief met de Ballon d’Or. Deze laten de fysieke veranderingen van de stervoetballer door de jaren heen zien.

De serie Messi caganers wordt verder aangevuld door versies in het shirt van PSG en het Argentijnse nationale elftal. Zo is er een figuurtje van Messi met de wereldbeker in zijn handen, om zijn triomf op het WK 2022 te vieren. Deze versie was binnen no-time uitverkocht!

Maar wat zijn Caganers?

In Catalonië kun je op de Kerstmarkten in de stalletjes de typische poepers zien. Ook op de website van Caganer.com en in fysieke winkels kun je terecht voor de grappige figuurtjes genaamd ‘caganers’. De traditionele caganers worden elk jaar afgewisseld met de hedendaagse poepers met de figuurtjes van nationale en internationale bekendheden.

De eerste keer dat je deze figuurtjes ziet weet je niet meteen waar het over gaat en denk je dat iedereen gek is geworden. Het gaat namelijk om een klein figuurtje die in de kerststal gezet wordt, maar die al zittend zit te poepen (boeren zouden zo een betere oogst moeten krijgen in het nieuwe jaar). 

Er zijn dus traditionele caganers te vinden zoals een caganer met Catalaanse barretina (rode muts) maar er zijn ook grappige schijters te vinden zoals van bekende artiesten, sporters, presidenten en andere politici en zelfs de Paus. Elk jaar worden er nieuwe caganers bedacht en ook dit jaar zijn er enkele nieuwe poepende bekendheden bijgekomen.

Ga naar de inhoud