skip to Main Content
Het boegbeeld van de strijd tegen het uitsterven van de bruine beer Tola overleden
VOORBEELDFOTO / Pixabay

Het boegbeeld van de strijd tegen het uitsterven van de bruine beer Tola overleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – Het boegbeeld van de strijd tegen het uitsterven van de bruine beer in Spanje is op 28-jarige leeftijd overleden. We hebben het hier over de oso pardo Tola die de laatste jaren van haar leven woonde in de Valles de Trubia maar al enkele jaren leed aan een neurologische ziekte die de mobiliteit van de beer ernstig belemmerde.

Beer Tola werd nadat zij samen met haar twee zussen in 1989 door de Guardia Civil gered werd nadat een stroper hun moeder had vermoord, het boegbeeld van de strijd tegen het uitsterven van de bruine beer in Spanje. Tola en haar zussen waren op het moment van de redding nog geen vijf maanden oud en werden opgevangen door het Asturische Fonds voor de bescherming van wilde dieren.

Na haar opvang reisde Tola met haar twee zussen door heel Spanje om uiteindelijk te gaan leven in de Valles del Trubia in Asturië. Samen met zus Paca woonde zij in de Santo Adriano welke beheerd wordt door de Fundación Oso Asturias. In 2012 raakte Tola zwanger maar overleed de baby beer Frac nadat deze plat werd gedrukt. Daarna ging de gezondheid van de bruine beer achteruit.

Uiteindelijk is Tola 28 jaar oud geworden wat in mensenjaren gelijk is aan ongeveer 80 jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. R IP Tola, gelukkig dat je gered werd door de Guardia Civil en later nog samen met je zussen een beer waardig leven hebt kunnen leiden. 28 Jaar is een mooie leeftijd.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken