Politieke partij Podemos wil dat empathie voor dieren een educatieve kwestie wordt in Spanje

Pixabay
Beeld: Pixabay

Politieke partij Podemos wil dat empathie voor dieren een educatieve kwestie wordt in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De politieke formatie Unidos-Podemos heeft een voorstel ingediend bij de onderwijscommissie in het Spaanse Congres waarbij men respect voor dieren als onderdeel van het secundair onderwijs wil invoeren. Op die manier moeten kinderen meer empathie voor dieren krijgen die op hun beurt ook weer kunnen dienen als een hulpmiddel tegen geweld in de klas.

De paars gekleurde politieke formatie zou graag zien dat respect voor de dieren als lesprogramma opgenomen wordt om zo meer empathie voor dieren te genereren onder de kinderen. Volgens Podemos zijn er door heel Spanje veel initiatieven op scholen om respect voor dieren aan te leren maar duidelijke wetten en regels zijn er niet.

De politieke partij van partijleider Pablo Iglesias denkt dat respect voor andere levende wezens alleen maar positief kan werken voor zowel de dieren alsook de kinderen. Het voorstel van Podemos is geboren uit een idee van de Parlementaire Vereniging ter Verdediging van de dieren en zou er in de toekomst voor kunnen zorgen dat de Spanjaarden meer respect zouden krijgen voor dieren in het algemeen.

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat door de introductie van lesmethoden waarbij empathie voor dieren centraal staat er meer begrip komt voor andere levende wezens en daarnaast er meer controle is van agressie omdat er meer zelfbeheersing is en een impulsiviteit tot het zoeken naar alternatieven voor het oplossen van problemen. Met andere woorden, agressie en agitatieproblemen verdwijnen of worden verminderd in een klas.

Iemand die immers respect heeft voor dieren zal dat ook sneller hebben voor andere levende wezens zoals klasgenoten en ouders. De introductie van dieren in de lesmethoden op de Spaanse scholen als verplicht onderdeel van het leerprogramma zou een revolutionaire ontwikkeling zijn in Spanje. Er is nog geen datum vastgesteld voor het debat over dit voorstel maar Unidos-Podemos heeft andere politieke partijen uitgenodigd achter de plannen te staan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.