Politieke partij Podemos wil dat empathie voor dieren een educatieve kwestie wordt in Spanje

Pixabay
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De politieke formatie Unidos-Podemos heeft een voorstel ingediend bij de onderwijscommissie in het Spaanse Congres waarbij men respect voor dieren als onderdeel van het secundair onderwijs wil invoeren. Op die manier moeten kinderen meer empathie voor dieren krijgen die op hun beurt ook weer kunnen dienen als een hulpmiddel tegen geweld in de klas.

De paars gekleurde politieke formatie zou graag zien dat respect voor de dieren als lesprogramma opgenomen wordt om zo meer empathie voor dieren te genereren onder de kinderen. Volgens Podemos zijn er door heel Spanje veel initiatieven op scholen om respect voor dieren aan te leren maar duidelijke wetten en regels zijn er niet.

De politieke partij van partijleider Pablo Iglesias denkt dat respect voor andere levende wezens alleen maar positief kan werken voor zowel de dieren alsook de kinderen. Het voorstel van Podemos is geboren uit een idee van de Parlementaire Vereniging ter Verdediging van de dieren en zou er in de toekomst voor kunnen zorgen dat de Spanjaarden meer respect zouden krijgen voor dieren in het algemeen.

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat door de introductie van lesmethoden waarbij empathie voor dieren centraal staat er meer begrip komt voor andere levende wezens en daarnaast er meer controle is van agressie omdat er meer zelfbeheersing is en een impulsiviteit tot het zoeken naar alternatieven voor het oplossen van problemen. Met andere woorden, agressie en agitatieproblemen verdwijnen of worden verminderd in een klas.

Iemand die immers respect heeft voor dieren zal dat ook sneller hebben voor andere levende wezens zoals klasgenoten en ouders. De introductie van dieren in de lesmethoden op de Spaanse scholen als verplicht onderdeel van het leerprogramma zou een revolutionaire ontwikkeling zijn in Spanje. Er is nog geen datum vastgesteld voor het debat over dit voorstel maar Unidos-Podemos heeft andere politieke partijen uitgenodigd achter de plannen te staan.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.