Javea en Denia aan de Costa Blanca zwaar getroffen door noodweer

Javea en Denia aan de Costa Blanca zwaar getroffen door noodweer
Beeld: Ale Hop Javea / Twitter

ALICANTE – Twee van de kustplaatsen die door het noodweer van storm Gloria zijn getroffen zijn Javea en Denia aan de Costa Blanca. De zee ging hier erg tekeer en de hoge golven zorgden ervoor dat het zeewater ver landinwaarts kon gaan waardoor langs de boulevard van beide plaatsen winkels, restaurants en straatmeubilair zijn verwoest.

Javea is zwaar getroffen door het noodweer op zondag maar meer nog op maandag. Ook voor dinsdag worden nog problemen verwacht al trekt het slechte weer naar het noorden richting Catalonië.

In Javea werden campings ontruimd en moesten personen die zich in woningen bevinden in de buurt van de rivier Gorgos geëvacueerd worden. De rivier Gorgos is in namelijk buiten haar oevers getreden. 

Aan de kust van dezelfde badplaats was er ook veel schade door de hoge golven en wilde zee die de boulevard bij de Playa del Arenal compleet blank zette. De gemeente moest de boulevard afsluiten voor personen en verkeer. Zoals op de foto’s te zien is werd ook de Ale Hop winkel in Javea verwoest.

In de haven raakten diverse boten beschadigd door de wilde zee en hadden de werknemers hun handen vol om de boel onder controle te houden. De klok van de kerk in het historische centrum raakte los en viel op een auto.

In Denia zijn verschillende wegen afgesloten vanwege overstromingen. Ook hier moesten diverse personen geëvacueerd worden vanwege ondergelopen woningen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.