Meer dan 166.000 kandidaten voor 4.005 banen bij de Spaanse post

Meer dan 166.000 kandidaten voor 4.005 banen bij de Spaanse post
Beeld: Europa Press

Meer dan 166.000 kandidaten voor 4.005 banen bij de Spaanse post

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse staatspostbedrijf Correos is op zoek naar 4.005 nieuwe werknemers om zich bij de meer dan 63.000 werknemers te voegen. Dat een baan bij de Spaanse post blijkbaar gewild is blijkt wel uit het feit dat er meer dan 166.000 kandidaten in de race zijn voor de 4.005 banen als postbode, sorteerder of loketbediende.

Correos is op zoek naar 4.005 vaste medewerkers wat voor het postbedrijf de grootste offerte is sinds jaren. Om naar deze nieuwe werknemers te zoeken moet het staatspostbedrijf uit meer dan 166.000 kandidaten de juiste personen halen. 

Zondag werd er een zogenaamde ‘macro examen’ gehouden in maar liefst 86 verschillende locaties in 29 verschillende steden verdeeld over heel Spanje. Tijdens dit examen moesten de deelnemers hun kennis van zaken die over de producten bij de Spaanse post laten zien en diende men algemene vragen te beantwoorden.

Het werken bij de Spaanse post wordt door veel mensen als een goede baan gezien omdat het redelijk goed betaald, men meestal een vast contract krijgt en het een staatsbedrijf is met speciale arbeidsafspraken (zoals ambtenaren).

Van de 4.005 nieuwe medewerkers zullen er 2.618 postbodes bijkomen, zowel te voet als gemotoriseerd. 725 medewerkers zullen gaan werken bij de post classificering terwijl de overige 662 werknemers een baan krijgen bij de loketten in de postkantoren.

Later dit jaar zal er nogmaals een offerte voor 3.421 banen uitgegeven worden door de Correos als gevolg van een afspraak tussen het staatspostbedrijf en de vakbonden. Deze vakbonden vinden dat er echter nog steeds niet genoeg nieuwe banen gecreëerd worden om de 15.000 verloren banen gedurende de afgelopen jaren te compenseren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.