Piloot sportvliegtuig maakt noodlanding in zee bij Gran Canaria

Piloot sportvliegtuig maakt noodlanding in zee bij Gran Canaria
Beeld: Canarias Ahora / Twitter

LAS PALMAS – De piloot van een sportvliegtuig heeft een moeilijke manoeuvre moeten uitvoeren om een gecontroleerde (nood)landing te kunnen maken op het water voor de kust van Moya op het eiland Gran Canaria. Door snel te handelen en gebruik te maken van de ervaring als vlieginstructeur wist de piloot niet alleen te voorkomen neer te storten maar konden de inzittenden ook ongedeerd uit het toestel stappen.

Het ongeval deed zich zondagmorgen voor bij het strand van El Atillo van de gemeente Moya. Vanwege een technische storing moesten de piloten, een instructeur en een leerling, een gecontroleerde (nood)landing maken en dat deden ze in het natuurlijke zwembad in zee bij het bekende strand.

Getuigen zeggen dat het vliegtuig tenminste drie minuten zonder motor vloog en dat er rook uit de motor kwam voordat het vliegtuig op het water wist te landen. De piloot van het vliegtuig had al in de gaten dat er iets fout was toen er rook in de cockpit kwam waarna hij meteen contact op nam met de controletoren bij het vliegveld van Gran Canaria.

Daardoor kon de politie snel actie ondernemen, straten afsluiten en alle aanwezige personen evacueren waarna er werd afgesproken dat de piloten een noodlanding zouden proberen te maken op een weg. Helaas had de politie niet genoeg tijd om de weg af te sluiten waarna de piloten besloten in zee te landen, om precies te zijn in het natuurlijke zwembad van Moya.

Nadat het vliegtuig in zee terecht was gekomen wisten de ongedeerde inzittenden zelfs het vliegtuig richting land te duwen om te voorkomen dat het kostbare vliegtuig zee inwaarts zou drijven. 

Uit voorzorg werden de piloten na afloop naar een ziekenhuis gebracht terwijl men met een hijskraan het vliegtuig uit het water haalde.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.