Piloot sportvliegtuig maakt noodlanding in zee bij Gran Canaria

Piloot sportvliegtuig maakt noodlanding in zee bij Gran Canaria
Beeld: Canarias Ahora / Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LAS PALMAS – De piloot van een sportvliegtuig heeft een moeilijke manoeuvre moeten uitvoeren om een gecontroleerde (nood)landing te kunnen maken op het water voor de kust van Moya op het eiland Gran Canaria. Door snel te handelen en gebruik te maken van de ervaring als vlieginstructeur wist de piloot niet alleen te voorkomen neer te storten maar konden de inzittenden ook ongedeerd uit het toestel stappen.

Het ongeval deed zich zondagmorgen voor bij het strand van El Atillo van de gemeente Moya. Vanwege een technische storing moesten de piloten, een instructeur en een leerling, een gecontroleerde (nood)landing maken en dat deden ze in het natuurlijke zwembad in zee bij het bekende strand.

Getuigen zeggen dat het vliegtuig tenminste drie minuten zonder motor vloog en dat er rook uit de motor kwam voordat het vliegtuig op het water wist te landen. De piloot van het vliegtuig had al in de gaten dat er iets fout was toen er rook in de cockpit kwam waarna hij meteen contact op nam met de controletoren bij het vliegveld van Gran Canaria.

Daardoor kon de politie snel actie ondernemen, straten afsluiten en alle aanwezige personen evacueren waarna er werd afgesproken dat de piloten een noodlanding zouden proberen te maken op een weg. Helaas had de politie niet genoeg tijd om de weg af te sluiten waarna de piloten besloten in zee te landen, om precies te zijn in het natuurlijke zwembad van Moya.

Nadat het vliegtuig in zee terecht was gekomen wisten de ongedeerde inzittenden zelfs het vliegtuig richting land te duwen om te voorkomen dat het kostbare vliegtuig zee inwaarts zou drijven. 

Uit voorzorg werden de piloten na afloop naar een ziekenhuis gebracht terwijl men met een hijskraan het vliegtuig uit het water haalde.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de redactie. Ook het gebruik van afbeeldingen is niet toegestaan omdat deze eventueel copyright beschermd zijn. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.