Sneeuw bij de Costa Blanca, Costa del Sol en Costa Dorada

Biar (Alicante) / Twitter
Beeld: Biar (Alicante) / Twitter

Sneeuw bij de Costa Blanca, Costa del Sol en Costa Dorada

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De storm Gloria heeft veel sneeuw met zich meegebracht, sneeuw gevallen op de gebruikelijke plaatsen zoals in het midden van het land maar ook op plaatsen waar weliswaar sms sneeuw te zien is maar ook weer niet zo vaak. We hebben het dan over het binnenland en de hoger gelegen delen van de Costa del Sol, Costa Blanca en Costa Dorada.

Eerder schreven we al dat er veel sneeuw is gevallen in het achterland van de Costa Blanca zoals in Banyeres, Biar, Benillup, Fageca, Alcoleja, Torre de les Maçanes, Villena, Beneixama, Ibi, Agres en Planes. Langs de kust zelf is er geen sprake van sneeuw maar heeft de hevige regenval en de harde wind met een zeer wilde zee ervoor gezorgd dat er veel schade is en er overstromingen zijn.

Costa del Sol

In het achterland van de provincie Málaga heeft men ook de eerste sneeuw van dit jaar gekregen zoals bij het natuurgebied el Torcal, La Maroma en in de Sierra de las Nieves. Ook bij Canilla de Albaida en Sierra Tejeda heeft men te maken met de eerste sneeuwval dit jaar.

Costa Dorada

In het achterland van de Costa Dorada in de provincie Tarragona heeft de Terra Alta streek te maken met de tweede sneeuwval deze winter maar de eerste van dit jaar. In Batea ligt 15 cm sneeuw en bij Gandesa 7 cm sneeuw. Andere dorpen die te maken hebben met de sneeuw zijn o.a. Horta de Sant Joan, Arnes en Vilalba dels Arcs. Ook in het hoger gelegen Prades is sneeuw gevallen.

Costa Cálida

In het achterland van de Costa Cálida in de regio Murcia heeft het ook gesneeuwd zoals in Yecla, Totana, Camps del Río, Caravaca de la Cruz en Pliego.

Ga naar de inhoud