Vijf Nederlandse toeristen verrast door hoge golf in Calpe

Vijf Nederlandse toeristen verrast door hoge golf in Calpe
Beeld: Calpe / Diario Información / Alfons Padilla

Vijf Nederlandse toeristen verrast door hoge golf in Calpe

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Ondanks alle waarschuwingen op o.a. SpanjeVandaag, het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, alle Spaanse autoriteiten en lokale en landelijke media in Spanje voor het gevaar van de storm Gloria zijn er toch veel mensen die menen dat er niets aan de hand is. Vijf Nederlandse toeristen zijn met de schrik vrijgekomen in Calpe.

De vijf toeristen uit Nederland wilden waarschijnlijk spectaculaire foto’s maken vanaf de dijk in de Puerto Blanco in de kustplaats Calpe maar dat had in een tragedie kunnen eindigen. De vijf Nederlandse toeristen, waarvan enkele van dezelfde familie, klommen op de dijk om mooie foto’s te kunnen maken van de wilde zee en hoge golven.

Dat werd hen bijna fataal. Het vijftal kon zich gelukkig redden door zich stevig vast te houden aan de stenen op de dijk maar de enorme golf had hen van meters hoog het water in kunnen duwen met alle gevolgen van dien. 

Een van de vijf toeristen brak zijn been bij deze actie en werd naar het ziekenhuis gebracht. De rest van de toeristen liepen blauwe plekken op en kwamen met de schrik vrij.

Foto’s afkomstig van Diario Información (Alfons Padilla)

Ga naar de inhoud