Enorme explosie vernietigt gebouw in centrum Madrid (UPDATES)

Enorme explosie vernietigt gebouw in centrum Madrid
Beeld: Twitter

Enorme explosie vernietigt gebouw in centrum Madrid (UPDATES)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Woensdagmiddag rond 14.30 uur heeft er een enorme explosie plaatsgevonden in het centrum van Madrid. Het gaat om een appartementencomplex in de Calle Toledo straat dat gelegen is naast een bejaardenhuis en in de buurt van een school. Veel informatie is nu nog niet bekend.

Op het moment van schrijven is nog niet bekend wat de explosie heeft veroorzaakt maar er wordt op de Spaanse televisie gesproken over een mogelijk gaslek. Op het kanaal La1 van TVE werd door een getuige gemeld dat het gebouw met appartementen eigendom is van de Kerk die ook naast het gebouw staat.

Op videobeelden via de sociale media is te zien dat de gevel en de vier bovendste verdiepingen van het complex geheel vernield zijn en dat overal op straat veel puin ligt. Terwijl er steeds meer politie en brandweer naar de plaats van de explosie komt, is nog niets bekend over mogelijke dodelijke slachtoffers. Op de TV wordt wel gesproken over diverse gewonden die op straat geholpen worden.

UPDATE 1 – Volgens de burgemeester van Madrid zijn er tenminste drie doden te betreuren bij de explosie. Een persoon is als vermist opgegeven.

UPDATE 2 – De directeur van het bejaardenhuis naast het gebouw waar de explosie plaats heeft gevonden heeft bevestigd dat er geen bewoners gewond zijn geraakt. Alle bewoners zijn inmiddels geëvacueerd en ondergebracht in andere tehuizen.

UPDATE 3 – Achter het gebouw waar de explosie plaatsvond bevindt zich een school maar vanwege de sneeuw waren daar geen leerlingen aanwezig.

UPDATE 4 – Zoals het er nu naar uitziet is de explosie veroorzaakt door een gaslek maar dat moet verder nog onderzocht worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.